Wat doet het Brussels parlement? En welke impact hebben Brusselse politici op jouw leven?

Nederlandstalige Brusselaars mogen op 9 juni hun stem uitbrengen bij maar liefst 4 verkiezingen. Ze kiezen naast vertegenwoordigers op het Europees, federaal en Vlaams niveau ook hun een eigen Brussels Parlement. Wat betekent het Brusselse politieke niveau voor het dagelijks leven van de inwoners van de hoofdstad? En welke rol speelt het parlement daarin? 

Meer krantenkoppen in België

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

Weduwe van trucker Gheorghe spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

“Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en Anderlecht schaakmat”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in Lotto Park voor duel met RSC Anderlecht

Er zullen zondag geen 1.000, maar slechts 850 supporters van Club Brugge toegelaten worden in het stadion van RSC Anderlecht. Het duel, dat mogelijk beslissend kan zijn voor de titel in de Jupiler Pro League, wordt beschouwd als een wedstrijd met “zeer hoog risico”, zo meldt de Brusselse politiezone Zuid donderdag.
The post Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in

Lees meer »

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prinses Delphine toont ons in primeur haar outfit voor de nationale feestdag: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar ik kleur graag buiten de lijntjes”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

LIVE GAZA. Gezondheidswerkers zien stijgend aantal mentale klachten bij Palestijnen op Westbank – Huis van Afgevaardigden in VS steunt voorstel voor wapenleveringen aan Israël

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »