Slechte stiptheid duwt treinreizigers naar ombudsdienst

Treinreizigers hebben vorig jaar 3.861 keer contact opgenomen met de ombudsdienst Ombudsrail, een toename met 11 procent tegenover 2022. De ombudsdienst voor de treinreizigers wijst in zijn jaarverslag onder meer naar de vele vertraagde en afgeschafte treinen.

 

Meer krantenkoppen in België

Moendial brengt de Rode Duivels op groot scherm in Moen

Binnen een kleine maand spelen de Rode Duivels om 18 uur tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK voetbal in Duitsland. 17 Juni betekent dan ook de aftrap van het EK fandorp ‘Moendial’. Alle wedstrijden van het nationaal voetbalelftal worden er op groot scherm uitgezonden in het Millenniumpark in Moen. Een organisatie van Moen Feest samen met de officiële

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen wzc De Zathe voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie, oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal nu eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »