Hayen gidst Club “op mentaliteit” naar top

 

Het zit Club Brugge mee, wilde zelfs trainer Nicky Hayen niet ontkennen na de zege tegen Antwerp (1-2). “Maar we dwingen het af.” 18 op 18, de beste reeks ooit in Play-off 1.

 

Meer krantenkoppen in België

David Vandyck uit Zedelgem: “’Kijk Naar Mij’ is de song waar ik het meest trots op ben en waarvoor ik samenwerkte met Douwe Bob”

Na o.a. ‘Licht Aan De Overkant’ en ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’, twee nummers die vlotjes hun weg vonden naar de top 10, verschijnt aanstaande vrijdag de gloednieuwe single ‘Kijk Naar Mij’ van David Vandyck, een nummer dat hij schreef met zijn goede vrienden Douwe Bob en Stijn van Dalen. Met landgenoot en kameraad Mitch Mues schreef David de Franstalige passage

Lees meer »

Is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd? Speurders zetten alles op alles om de “vijanden van de staat” te vatten

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering? “Misschien willen ze

Lees meer »

Andenne in shock nadat lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “17-jarige daagde z’n vrienden uit”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

Walter gehuldigd voor 100 bloedgiften

Tijdens het feest van het plaatselijke Rode Kruis kon Walter Stragier er niet bij zijn, maar dat was geen probleem. Marianne Vromman, verantwoordelijke bloedgevers, ging zelf langs met een geschenk voor zijn 100 bloedgiften.
The post Walter gehuldigd voor 100 bloedgiften appeared first on KW.be.

Lees meer »

FamilieFestival komt naar Burggraaf Frimoutpark in Poperinge

CM Gezondheidsfonds, Skoebidoe, Wiegwijs en Huis van het Kind in heel Vlaanderen organiseren een FamilieFestival voor families en kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit doen ze naar aanleiding van Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei. In Poperinge kan je op 15 mei vanaf 14 uur deelnemen aan gratis workshops, activiteiten en infosessies voor jong en oud

Lees meer »

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »

Ook Cassis-winkel in Kuurne moet sluiten, personeel zit nu al thuis

Volgens de liberale vakbond worden negen winkels van de kledingketen Cassis gesloten. Daarbij zouden 67 mensen hun baan verliezen, zo maakte de vakbond vrijdag bekend in een persbericht, na een bijzondere ondernemingsraad.
The post Ook Cassis-winkel in Kuurne moet sluiten, personeel zit nu al thuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit staat in het akkoord van de nieuwe Nederlandse regering: 130 km/u op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Victoria’s Secret Fashion Show keert na zes jaar terug

De Victoria’s Secret Fashion Show keert komende herfst na bijna zes jaar terug. Dat meldt de organisatie achter de wereldberoemde catwalkshow, die ook bij ons op televisie werd uitgezonden. Het merk wil de show nieuw leven inblazen met een inclusievere versie van de modeshow.

Lees meer »