Draconische veiligheidsmaatregelen rond ‘meest politiek gevoelige songfestival ooit’

In het Zweedse Malmö staan de zenuwen gespannen in de laatste rechte lijn naar het Eurovisiesongfestival op 11 mei. De Zweedse overheid, politie en organisatoren zetten alles op alles om het ‘feest van de pop en de kitsch’ feilloos te laten verlopen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg weet vandaag of hij voor corruptie naar rechter moet

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, horen vandaag van de Hasseltse raadkamer of ze voor een strafrechter moeten verschijnen. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst voor sp.a

Lees meer »

Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden”

Willem Decorte wist zich vorig weekend tot West-Vlaams kampioen bij de 14-jarige aspiranten te kronen. Hij kwam alleen aan met een tweetal seconden voorsprong op het peloton. Geheel onverwacht kwam dit zeker niet, want op 1 mei was hij ook al de snelste in Zillebeke.
The post Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden” appeared first

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland voert massale aanvallen uit op Oekraïne met drones

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub

Op zondag 19 mei is er de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon met aankomst op het domein van het kasteel van Oostkerke. Voor de plaatselijke Triathlonclub Damme de gelegenheid om er hun clubkampioenschap te houden.
The post Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub appeared first on KW.be.

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit de Zonnebloem

Deze groep fiere en goed uitgedoste leerlingen uit de Zonnebloem ontving het Heilig Vormsel. Vlnr Tibo Biebuyck, Kamiel Neyrinck, Owen Decruy, Lowie Hungenaet, Maxim Claeys, Kito Machozi, Kugwa Machozi, Marie Magdaleine Calleeuw, Marie Lammens, Margot Debussche, Axelle Stragier, Sayanna Blondia, Marthe Van Wassenhove, Marhe Van Dorpe, Mette Willaert, Ilay D’Haeyere, Nand Landuyt, Jérome Vuylsteke, Karsten
The post De vormelingen

Lees meer »

Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot

De zon was vanaf zaterdagmiddag present en dat was voor honderden sympathisanten het sein om naar de kinderboerderij Bokkeslot te trekken. De openkijkdag bood voor elk wat wils en de gezelligheid was een grote troef.
The post Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Wie toont zich de beste in ‘muurtjesetappe’?

Heuveltje op, heuveltje af. Rit twaalf in deze Giro is wat Italianen maar al te graag een ‘tapa dei muri’ – vrij vertaald: een etappe over de muren – noemen. De top van de Monte Giove, een onregelmatig klimmetje met stroken tot 20 procent, ligt op 9,3 kilometer van de finish. Wie pakt de ritzege? Volg het in onderstaande liveblog.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ebrahim Raisi, de ‘slager van Teheran’ die getipt werd als mogelijke opvolger van opperste leider Khamenei

Ebrahim Raisi, de Iraanse president die zondag om het leven kwam bij een helikopterongeluk, werd beschouwd als een aartsconservatieve hardliner. Hij was een vertrouweling van ayatollah Ali Khamenei – de geestelijke leider van Iran – en werd gezien als een van diens mogelijke opvolgers. Vanwege zijn grote aandeel bij executies werd hij ook de ‘slager van Teheran’ genoemd.

Lees meer »