Rookhinder in centrum van Bonheiden door zware brand in delicatessenzaak

In het centrum van Bonheiden in de provincie Antwerpen is een zware brand uitgebroken aan de achterkant van een delicatessenzaak. De brandweer is massaal ter plaatse en probeert de brand onder controle te krijgen, zegt burgemeester Lode Van Looy (BR30). 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Knokke-Heist en brandweer bereiken dadingovereenkomst na jarenlang juridisch conflict: “Opgelucht dat er een oplossing is gevonden”

Na bijna tien jaar komt er een einde aan een juridisch geschil tussen de gemeente Knokke-Heist en een groep brandweermensen van de post Knokke-Heist. De spuitgasten dienden klacht in bij de arbeidsrechtbank en eisten compensatie voor te veel gewerkte uren ten opzichte van hun verloning. Een recent cassatieberoep was nog in behandeling.?Nu is er dus een dadingovereenkomst gesloten. “Voor mij

Lees meer »

Kan de smartphone de strip redden?

22:00 Ooit gingen 400.000 exemplaren van elk album van ‘Suske en Wiske’ over de toonbank, nu zijn dat er zo’n 50.000. Veel kinderen zien de strip niet meer. Standaard Uitgeverij lanceert nu een app met daar…

Lees meer »

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’

Op dinsdag 14 mei huldigde het stadsbestuur van Menen opnieuw drie struikelstenen in. Op de Grote Markt ter hoogte van het belfort werden Remi Lernout, Jean Marie Monteyne en Edouard Vanhoof herdacht voor hun heldendaden tijdens de tweede wereldoorlog.
The post Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »