Genk gaat ook op verplaatsing bij Cercle ruim de boot in

Cercle Brugge heeft zaterdagavond ruim gewonnen in eigen huis tegen Racing Genk. Voor Genk is het al de derde nederlaag op een rij in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League. Na de recente dubbele nederlaag tegen Club Brugge gingen de Limburgers op de zevende speelronde ook tegen Cercle Brugge met de billen bloot. De Vereniging troefde Genk in het Jan Breydelstadion met 4-1 af.

Genk kwam dankzij een fraaie goal van Ait El Hadj als eerste op voorsprong, maar zat nadien nooit echt goed in de wedstrijd. Thuisploeg Cercle speelde prima stoorzender en bracht van zijn kant enkele fraaie acties op de mat. Onder meer de gelijkmaker van Lemarechal getuigde van klasse. Nadien werd het verschil tussen beide ploegen enkel groter, ook op het scorebord. Efekele zette Cercle op voorsprong, Somers trapte op assist van topschutter Denkey de 3-1 tegen de touwen.

Genk kwam na de pauze niet meer in de buurt van de zege en moest op de koop toe ook de 4-1 slikken. Spits Denkey tikte de bal tegen de touwen. Twintig minuten voor tijd kreeg Genk een ultieme mogelijkheid om de achterstand te halveren, maar spits Tolu kreeg de bal niet over de lijn. Ook Bilal El Khannous raakte in het slot niet meer voorbij Cercle-doelman Warleson. De Genkse supporters konden zich finaal wel nog optrekken aan het debuut van het Grieks-Belgische goudhaantje Konstantinos Karetsas, die zijn eerste paar minuten maakte in de eerste klasse.

Strijd om Europees voetbal

Cercle en Genk zijn uitgeteld voor de titel, maar kunnen wel nog een Europees ticket veroveren. Beide ploegen zijn verwikkeld in een strijd om de vierde plek, die toegang geeft tot een barrageduel voor Europees voetbal tegen AA Gent. Genk is momenteel vierde met 34 punten, Cercle is vijfde met 33 stuks.

The post Genk gaat ook op verplaatsing bij Cercle ruim de boot in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nooit gedaan zonder krabbel van Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigt maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: Cohen was de aangewezen man daarvoor, zo zegt hij zelf.

Lees meer »

Schaarste van garnalen in supermarkten is dan wel voorbij, bij de kustvissers blijft ellende duren: “Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur”

Het nieuws dat de schaarste van de grijze garnalen voorbij is zette donderdag kwaad bloed bij de kustvissers. “De schaarste in Nederland is misschien voorbij, bij ons vangen we nog steeds amper garnalen”, zegt reder Christel Dewaele. “Afgelopen nacht trok een van de vijf Oostendse kustvissers het zeegat in. “We vingen amper 45 kilogram garnalen”, zegt visser en reder Michel

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik volgde m’n instinct”: Lucinda Brand stopt om ploeggenote te helpen na zware crash, maar krijgt aan finish rekening gepresenteerd

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kent het verdict na haar zware valpartij in de Ronde van Burgos. Ze liep breuken op aan de neus en de hand. Haar ploeggenote Lucinda Brand kneep de remmen dicht om Balsamo te helpen, maar krijgt de rekening gepresenteerd. Ze bolde daardoor namelijk drie minuten na de winnares over de streep en krijgt die tijdachterstand ook effectief

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »