De meest rechtse gemeente van Vlaanderen: “Hier gaat het goed, maar in België gaat echt álles fout”

Je kunt goed leven in Schilde, in de groene rand van Antwerpen. De villa’s kosten er tot 8,9 miljoen, aan de kreeftenwinkel staan Lamborghini’s en de natuur is wulps. Toch komt de antipolitiek boven borrelen. We gingen luisteren in de meest rechtse gemeente van het land. “Hier gaat het goed, maar in België gaat álles fout.”

 

Meer krantenkoppen in België

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

“Ik wil de historische steden Damme en Brugge dichter bij elkaar brengen”: tweede editie van kunstroute Amare opgestart

Van 18 mei tot en met 15 september kunnen kunstliefhebbers opnieuw hun hart ophalen met de tweede editie van Amare. De kunstroute rondom de Damse Vaart tussen Brugge en Damme onder leiding van ondernemer Luc Beke en met galeriehoudster Annelies Ysebaert als curator toont het werk van dertig toonaangevende kunstenaars in een feeëriek kader. Ook de plezierboot Lamme Goedzak wordt

Lees meer »

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Veel vragen bij os die in schroeiende hitte kar trekt in Kattenstoet: “Is dit wel verantwoord?”

Afgelopen zondag 12 mei zakten volgens het stadsbestuur niet minder dan 55.000 mensen af naar de 46ste editie van de Kattenstoet. Wie zelf meestapte in het evenement zal de hitte die er heerste wellicht niet snel vergeten. Ook os Medard, die een kar vol mensen vooruit trok, had het snikheet. Dat stootte heel wat toeschouwers tegen de borst. “Diermishandeling, een

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes

Op zaterdag 11 mei werd Leffinge overspoeld door jeugdig voetbalenthousiasme tijdens het Coppa Kurt Renty jeugdzaalvoetbaltornooi 2024.
The post Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes appeared first on KW.be.

Lees meer »