Nu dieren in de grondwet staan, gaan we nog vlees mogen eten? “Er zal anders gekeken worden naar dierenwelzijn”

Dieren zijn wezens met gevoel en moeten beschermd worden. Dat staat voortaan in de Belgische grondwet. “Een levensgevaarlijke beslissing”, zegt voormalig justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Hij waarschuwt dat vlees eten in de toekomst verboden kan worden. Wat is daarvan aan? We laten zowel Van Quickenborne als GAIA en Animal Rights aan het woord. 

Meer krantenkoppen in België

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen dan in hele play-offs”: vijf buizen bij Anderlecht, vijf uitblinkers bij Club

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij was offensief een non-factor.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

“Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en Anderlecht schaakmat”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe uitspraken over wit toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

Na berichten over “pesterijen”: niet alleen Miss USA geeft er de brui aan, ook Miss Teen USA stapt plots op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

“Ze creëren sfeer van haat”: regering van Slovakije legt schuld voor aanslag op premier Fico bij media en oppositie

Na de moordaanslag op premier Robert Fico van Slovakije was de regering er snel bij om de verantwoordelijkheid bij de oppositie en de media te leggen. Die zouden "een sfeer van haat creëren". "Journalisten vrezen dat de regering de aanslag zal gebruiken om kritische media zwart te maken en meer aan banden te leggen", zegt onze Oost-Europakenner Marijn Trio.

Lees meer »

Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem

Vandaag, maandag 13 mei, opent de nieuwste vestiging van bakkerij Lorenzo in de Kortrijksestraat 210 in Izegem. Om dat te vieren worden er openingsacties gehouden. Zo wil Lorenzo de Izegemnaren laten proeven van zijn ruim assortiment.
The post Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers

Koninklijke Basket Avelgem sloot het seizoen af met een klinkende zege tegen Rozenbeka Oostrozebeke (81-55). De ploeg van speler-voorzitter Pieter Decock (34) eindigde vierde. Ondertussen maakte de club vier nieuwe namen bekend voor volgend seizoen.
The post KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »