Nu dierenwelzijn in de grondwet staat: kunnen activisten vlees eten laten verbieden? “Deur staat op een kiertje”

Dieren zijn wezens met gevoel en moeten beschermd worden. Dat staat voortaan in de Belgische grondwet. “Een levensgevaarlijke beslissing”, zegt voormalig justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Hij waarschuwt dat vlees eten in de toekomst verboden kan worden. Wat is daarvan aan? We laten zowel Van Quickenborne als GAIA en Animal Rights aan het woord. 

Meer krantenkoppen in België

Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende

Met een authentieke Brugse paardentram de toeristische troeven van Tielt ontdekken? Het kan deze zomer dankzij een unieke samenwerking tussen de Tieltse Gidsenkring en Guy Hoste. Al is de tram lang niet de enige bijdrage van de veelzijdige Ruiseledenaar aan het toerisme in de regio. “Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen ben ik meteen verliefd geworden op de

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »

“Conflict met Joost Klein had nooit mogen escaleren”: Vlaamse cameraman vertelt hoe het er achter schermen aan toegaat op Songfestival

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe hectisch het er achter het podium aan toegaat.

Lees meer »

Kennismaking met cornhole

Tijdens de meikermis zorgde cornholevereniging Lokomotiv Ooglee voor gratis speelplezier op een unieke locatie. Zo kon iedereen in de Sint-Amandskerk kennismaken met de nieuwe werpsport. Heel de middag lang kwamen heel wat inwoners een poging wagen. Vanop 8 meter probeerde men om zakjes in een gat in een bord te werpen. Wie na het werpen
The post Kennismaking met

Lees meer »

‘Bikepacker’ Steven fietste 812 kilometer met z’n mountainbike in amper 66 uur: “Je komt jezelf sowieso tegen, maar een klik maken en doorbijten”

In het dagelijks leven is hij boekhouder, maar in zijn vrije tijd zoekt Steven Demyttenaere resoluut het avontuur op. De 38-jarige Westrozebekenaar heeft een passie voor bikepacking-wedstrijden, waarbij hij met z’n mountainbike solo enorme afstanden aflegt. Afgelopen weekend nam hij deel aan ‘All Along The Watchtowers’, een loodzware route van 812 kilometer. Steven finishte na amper 66 uur.
The

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »