Nieuw terugkeerbeleid schippert tussen zachte hand en dwang

Na veel discussie heeft het parlement het aanklampend terugkeerbeleid goedgekeurd. Dat moet het makkelijker maken om mensen die illegaal in ons land verblijven, naar hun land van oorsprong terug te sturen. Is dit het sluitstuk van het migratie- en asielbeleid, of toch vooral een pleister op een houten been?

 

Meer krantenkoppen in België

Een deur-aan-deurverkoper die blijft terugkomen? “Dat is belaging”

Deur-aan-deurverkoop is toegelaten in België. Verkopers mogen aanbellen om je een dienst of product te verkopen. Maar als je "neen" zegt, moeten ze daar oren naar hebben. Doen ze dat niet, dan kan je ze aanklagen voor "belaging". Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2.

Lees meer »

Gert-Jan opent de deuren van Frituur Fraais: “Smashed hamburger als specialiteit”

Langs de Astridlaan in Assebroek opende Gert-Jan Clincke de deuren van Frituur Fraais. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Fritz Vandewalle, die op deze locatie jarenlang, tot eind vorig jaar, frituur Fritz runde. “De buurtbewoners zijn alvast heel enthousiast dat ze eindelijk weer om frietjes van de frituur kunnen”, zegt Gert-Jan.
The post Gert-Jan opent de deuren van

Lees meer »

Billie Eilish heeft nieuw album klaar: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd is uitgekomen: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel liet het album in première gisteravond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu tegen soldaten: “Strijd om Rafah is beslissend” – Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

EXCLUSIEF. Op bezoek bij Laura Hilven, stuwende kracht achter Arsenal-uitblinker Trossard: “Moeilijk te vatten dat we nú onze grote droom al beleven”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én openhartig interview.

Lees meer »