Waterkwaliteit in Genkse Stiemerbeek is goed, maar stroomafwaarts meer vervuiling door instroom van rioolwater

Een eerste tussentijds rapport over de waterkwaliteit van de Stiemer in Genk geeft aan dat de beek stroomafwaarts meer stoffen zoals stikstof en fosfor bevat. Volgens de onderzoekers en het stadsbestuur komt dat door de instroom van rioolwater. Recent heeft Aquafin werken uitgevoerd om die instroom terug te dringen, maar het is voorlopig onduidelijk wat het effect is van die werken. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare

Zaterdagochtend werden de nieuwe inwoners ontvangen door het stadsbestuur. Bij een koffie en een stukje cake gaf burgemeester Kris Declercq (CD&V) hen kort uitleg over de werking van de stad.
The post Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Zilveren Kortrijk Spreekt’ luistert op donderdag 13 juni naar 65+’ers

Onder het inspraaktraject ‘Kortrijk Spreekt’ wil het stadsbestuur Kortrijkzanen betrekken bij het beleid. Denk maar aan het Burgerbudget of het Digitaal Referendum. Met ‘Zilveren Kortrijk Spreekt’ kunnen 17.778 Kortrijkse senioren binnenkort hun stem laten horen.
The post ‘Zilveren Kortrijk Spreekt’ luistert op donderdag 13 juni naar 65+’ers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk faillissement aangevraagd.

Lees meer »

“Dina Tersago is een goede vriendin. Ze zat ermee in dat ik nog alleen was”: Boer Ruben waagt na 10 jaar nóg eens kans in ‘Boer zkt vrouw’

Voor het eerst neemt een boer voor de tweede keer deel aan ‘Boer zkt vrouw’. Exact tien jaar na zijn eerste deelname heeft melkveeboer Ruben Bauwens (34) uit Waarschoot Dina Tersago (45) opnieuw ingeschakeld om op zoek te gaan naar die ene ware liefde. Zijn eerste avontuur liep op een sisser af, nadat zijn dames vroegtijdig zijn boerderij verlieten. “Mijn

Lees meer »