Van alle zonden vergeven en Amerikaanse wapens gekregen: de Azov-brigade is plots geen troep neonazi’s meer

In Oekraïne zijn het stuk voor stuk nationale helden, maar nu krijgen de strijders van de roemruchte Azov-brigade ook weer internationale glans. De VS heeft de spons over hun duister verleden getrokken en geeft hen wapens. Kiev versterkt zijn leger, Moskou zijn propagandawapen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Je zult nooit aan mij zien als het slecht gaat”: Jennifer (27) heeft tegenslagen overwonnen en bedient klanten van Bellis met een glimlach

Jennifer Hoet staat positief in het leven en is een opgewekte jonge vrouw. Nochtans was haar leven niet altijd even gemakkelijk maar Jennifer heeft de tegenslagen overwonnen. In Bellis op de Grote Markt van Roeselare serveert ze de bestellingen van de klanten met een brede glimlach.
The post “Je zult nooit aan mij zien als het slecht gaat”: Jennifer

Lees meer »

Jongen (16) overleden bij tragisch ongeval in Ichtegem: slachtoffer valt met fiets en wordt aangereden door auto

Bij een tragisch verkeersongeval in de Veldstraat in Ichtegem is vrijdagavond een 16-jarige jongen om het leven gekomen. Hij was op de baan met de fiets, toen hij ten val kwam. Daarop werd hij aangereden door een automobilist die uit de tegenovergestelde richting kwam.
The post Jongen (16) overleden bij tragisch ongeval in Ichtegem: slachtoffer valt met fiets en

Lees meer »

Motorrijder (29) uit Koekelare zwaargewond na knal tegen auto die U-bocht maakt

Een 29-jarige motorrijder uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man knalde zwaar op een auto waarvan de bestuurster net een U-bocht over de straat wou maken. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.
The post Motorrijder (29) uit Koekelare zwaargewond na knal tegen auto die U-bocht maakt appeared first

Lees meer »

Nieuwe bar en verlaagde sportzwemtarieven bij LAGO deze zomer

Al valt het weer voorlopig wat tegen, LAGO stelt toch vol enthousiasme hun zomerseizoen van het openluchtzwembad Abdijkaai voor, mét nieuwigheden! Het startschot wordt gegeven tijdens het openingsweekend op zaterdag 22 en zondag 23 juni, een week vroeger dan normaal. Er is een nieuwe horeca-uitbating en de sportzwemtarieven in LAGO Kortrijk en Zwevegem worden terug verlaagd.
The post Nieuwe

Lees meer »

Luchthaven van Oostende verwelkomt grootste zonnepark van West-Vlaanderen: “Ook Oostendenaren kunnen mee-investeren”

Meer dan 60 voetbalvelden. Dat is de oppervlakte die het nieuwste en meteen ook het grootste zonnepark van West-Vlaanderen in zal nemen. Energiebedrijf EnergyVision zal de komende maanden in totaal 60.000 zonnepanelen plaatsen langs de landingsbaan in de luchthaven van Oostende. De investering kost 35 miljoen euro en zal duizenden Oostendse gezinnen voorzien van groene stroom. “We hopen om goedkope,

Lees meer »

Isabelle (46) is met BenG al 20 jaar actief in de kledingwereld: “Elke klant heeft bij mij zijn eigen patronen en zelfs een eigen databank”

Isabelle Godefroij (46) waagde twintig jaar geleden de sprong om met BenG een eigen firma te starten. Sindsdien is ze er, dankzij heel wat doorzicht en aanpassingsvermogen, in geslaagd een vaste plaats in de mode- en confectiewereld te veroveren. Ze vierde recent het twintigjarige bestaan met klanten, vrienden en familie. Wij keken met deze ondernemende dame terug op twintig bewogen

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Saïd Boumazoughe blikt dankbaar terug op ‘Special Forces’: “Ik weet nu dat ik niet altijd de showman moet uithangen”

Niemand, ook hijzelf niet, had verwacht dat Saïd Boumazoughe (37) het lang zou volhouden in ‘Special Forces’. Maar zie, hij haalde zowaar de laatste aflevering. De gedachte aan z’n kinderen hield hem op de been, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over het loodzware avontuur, z’n migratieachtergrond en de opvallende rol waar hij net naast greep. “Adil had

Lees meer »

“Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen

Jelle Vermoote (22) viert zondag tijdens het Belgisch wegkampioenschap tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem zijn wederoptreden. Na zijn opgave in de Vierdaagse van Duinkerke moest de pion van Bingoal WB aan de antibiotica.
The post “Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Automerk Lancia keert terug naar België

Het Italiaanse automerk Lancia keert terug naar Europa. Die operatie is dit weekend concreet ingezet met een herlancering in België en Luxemburg, zo blijkt zondagavond uit een mededeling van het moederbedrijf Stellantis.

Lees meer »