VC Dentergem A na promotie knap derde

Na vorig seizoen zag volleybalclub VC Dentergem A zijn tweede plaats in Promo 4 B, achter kampioen VC Jong Kuurne, omgezet in het statuut van bijkomende stijger naar Promo 3 B. De initiële doelstelling voor dit seizoen was zo snel mogelijk het behoud verzekeren.

Dentergem kreeg wel ervaringrijke input door de terugkeer van oud-speelster Laura Vercampt na enkele seizoenen bij Ruiselede gespeeld te hebben. VC Dentergem deed onder leiding van de ervaren trainer-coach Paul Reynaert evenwel heel wat beter en legde op de laatste speeldag zelfs de derde plaats vast in een beslissend onderling duel bij Wivo Wingene B.

“Wij hadden aan één wedstrijdpunt of twee deelwinsten genoeg om die derde stek definitief vast te leggen”, analyseerde trainer Paul Reynaert. “Mijn ploeg was evenwel gemotiveerd om na kampioen Ingelmunster B en vice-kampioen Welbi Ruiselede uiteindelijk die derde stek vast te leggen en een knap orgelpunt te plaatsen op een sterk seizoen. Het werd wel een beklijvende wedstrijd waarin wij dat noodzakelijke wedstrijdpunt al na twee sets op zak hadden. Wel twee keer met het kleinste verschil of 25-27 de eerste beurt en 23-25 de eerste herneming. Wij waren dan al zeker van de derde plaats, maar de speelsters wilden ook de dagzege die er in set drie aankwam met 22-25.”

Ondertussen staat vast dat de kern van VC Dentergem A in functie van volgend seizoen versterkt wordt met Ynse Valcke die overkomt van Waregem, Silke Lameire en Lien Verhulst komen over van de tweede ploeg van Dentergem in Promo 4. Paul Reynaert blijft er trainer-coach.

VC Dentergem is ook de betere derde van de twee Promo 3-reeksen en staat als eerste bijkomende stijger naar tweede indien er zich alsnog samensmeltingen van ploegen voordoen of er ploegen hogerop afhaken.

De kans is dus reëel dat Dentergem A volgend seizoen in Promo 2 aantreedt. (RBD)

The post VC Dentergem A na promotie knap derde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freddy Gryson-Cappelle start een nieuwe karateclub

Freddy Gryson-Cappelle ontving onlangs in Amsterdam een zilveren award van het International Martial Arts Hall of Fame in Nederland. In Bredene gaat hij in september een karateschool starten.
The post Freddy Gryson-Cappelle start een nieuwe karateclub appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik deed enkel pipi in het water”: vijftiger die in Middelkerke geslachtsdeel toonde aan minderjarige mag vijf jaar niet naar zwembad

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar getuige van waren levert hem dit nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op voor exhibitionisme. P.B. mag ook vijf jaar lang geen speelplein of zwembad meer betreden. De man had een opmerkelijke uitleg voor zijn ongepast gedrag.
The

Lees meer »

De vormelingen van De Verrekijker

Elf kinderen van vrije basisschool De Verrekijker in Alveringem hebben op zaterdag 4 mei het vormsel ontvangen. Vooraan staan Camille Creton, Vic Boone, Sam Decaestecker, Mats Pysson en Raphaël Tanghe. Achteraan staan Darcy Decock, Iris Vermeire, Andreas Verschave, Louis Trienpont, Ana Vanbleu en Margaux Depyper. (AB/foto AB)
The post De vormelingen van De Verrekijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw Nieuwsblad-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal worden: “Een boodschap van hoop voor de toekomst”

Vorige dinsdag stond het jaarlijkse feest van Dominiek Savio helemaal in het teken van ‘Back To The Future’. Hoogtepunt van de dag was het begraven van een tijdscapsule aan het kasteel. Die zal pas in 2058, op de honderdste verjaardag van Dominiek Savio, weer opgegraven worden.
The post Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

Liesbeth (33) verhuist met bakatelier Flavie naar de Delaerestraat: “Vernieuwend concept voor de stad Roeselare”

Halverwege september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie langs de Delaerestraat 14 in het centrum van Roeselare. Nadat ze eerder twee jaar in bijberoep vanuit haar eigen keuken huisgemaakte taarten maakte, vond ze in de Delaerestraat het ideale pand om haar passie verder uit te breiden. Maar een klassieke bakkerij, dat hoeven de mensen alvast niet

Lees meer »

De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets

De campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ is van start gegaan in Ledegem. 63 inwoners kunnen tot en met vrijdag 7 juni gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken.
The post De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets appeared first on KW.be.

Lees meer »