Aniek Van de Velde is lijsttrekker voor Focus 8720 bij gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem

Focus8720 gaat met Aniek Van de Velde (43) als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Dentergem. Van de Velde wordt daarmee de uitdager voor burgemeester Koenraad Degroote, die ondertussen 35 jaar aan de macht is. “Ik wil behouden en versterken wat goed is in onze gemeente, maar op veel vlakken is er ruimte voor vernieuwing en verbetering. Dat willen we bewust anders aanpakken.”

Na liefst zes legislaturen dezelfde burgemeester vindt Focus8720, de enige oppositiepartij in de gemeente, dat Dentergem nood heeft aan nieuw en vernieuwend leiderschap en een verfrissende visie op de toekomst van de vier deelgemeenten. Met Aniek Van de Velde schuift de partij een jong(er) en dynamisch alternatief naar voor.

“Als veertiger met een leidinggevende job, een man die ondernemer is, een gezin met tieners en actief in vele verenigingen ben ik van veel markten thuis. Die levenservaring zou zeker van pas komen om het nieuw bestuursteam te leiden. De voorbije zes jaar kreeg ik als lid van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn (OCMW-raad) bovendien ook een goed zicht op de werking van de gemeentelijke diensten en de bestuursorganen. Er is veel talent in Dentergem, maar ik ben ervan overtuigd dat het nog veel beter kan worden benut.”

Juridisch sterk

Een gemeente leiden in 2024 vereist totaal andere vaardigheden dan pakweg 15 of 30 jaar geleden. “De maatschappij verandert. Ook de wet- en regelgeving is enorm complex geworden. Je moet als lokale bestuurder constant de vinger aan de pols houden, en daar heb ik als gedreven advocate uiteraard ervaring mee. Echter ben ik niet de vrouw die blijft steken in wetteksten. Het draait nog altijd in de eerste plaats om ménsen. Daarom vind ik het belangrijk om op zoek te gaan naar wat mensen verbindt en bemiddelend te sturen. Als iedereen overtuigd blijft van zijn eigen gelijk, kun je niet vooruit. Dat telt evengoed voor een gezin of vereniging, en voor elk project dat je in de gemeente wil realiseren.”

Teamspeler

Aniek Van de Velde wil met Focus8720 graag een andere stijl hanteren en het oubollige éénmansgegeven een kleurrijke teaminvulling geven. “Op kantoor en in verenigingen heb ik geleerd dat leiding geven betekent dat je moet sturen, maar ook moet durven vertrouwen op de kwaliteiten van je medewerkers. Twee weten meer dan één, een hele groep bundelt héél veel kennis en creativiteit. De burgemeester is wel het gezicht van de gemeente, maar kan niet zonder een goed team.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we met z’n allen Dentergem kunnen uitbouwen tot een prikkelende landelijke gemeente”

“Als de inwoners Focus8720 hun vertrouwen durven geven, zal een sterk bestuur worden samengesteld uit het vele talent van Focus8720 en willen we ook het beste uit de medewerkers van de gemeente naar boven halen. Ook de inwoners willen we horen, want het is hún leefwereld waar we als lokaal bestuur voor verantwoordelijk zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we met z’n allen Dentergem kunnen uitbouwen tot een prikkelende landelijke gemeente, waar wonen én werken werkt, en waar jong en oud hand in hand gaan.”

Thuis in elke deelgemeente

De lijsttrekker van Focus8720 woont en werkt in Wakken. Samen met de andere Focus8720 leden – die uit alle hoeken van de gemeente komen – heeft zij ook heel wat voeling met de andere deelgemeenten. “Ik steun graag de lokale handelaars in Groot Dentergem, waag me al eens aan padel in Markegem, mijn man is ondernemer en werkgever in Oeselgem, en onze zoon voetbalt in Dentergem. Zo kom ik met heel uiteenlopende mensen in contact en hoor ik wat er leeft in elke deelgemeente. Ook hierin wil ik verbinden: Dentergem is een en-en-en-en-verhaal, waarbij alle inwoners belangrijk zijn.”

Inzetten op de troeven

“Sterke kandidaten staan klaar. In de komende maanden zullen we verder bekendmaken wat wij met Focus8720 belangrijk vinden voor de volgende zes jaar lokaal beleid. We zien voor elke deelgemeente troeven die onderbenut blijven en kansen die niet dynamisch worden aangepakt. Als Dentergem durft, willen wij dat vóór en met onze inwoners bewust anders aanpakken”, besluit Aniek Van de Velde.

Aniek Van de Velde

Privé: Gehuwd met Harald Van Geluwe, zaakvoerder van Anaf Doors in Oeselgem, en moeder van Alixe (17) en August (14). Opgegroeid in Waregem, maar woont al 18 jaar in de Sint-Antoniusstraat in Wakken.

Loopbaan: advocate in het kantoor Dewever & Van de Velde in Wakken. Is sinds 1 januari 2019 actief lid van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk Welzijn (OCMW-raad).

Vrije tijd: bestuurslid van Markant Wakken, lid van Wakken Smelt en Joggingclub Mandeldal.

The post Aniek Van de Velde is lijsttrekker voor Focus 8720 bij gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten”

De politie van Oostende zal extra toezicht houden op het Prinses Stefanie- en het Prinses Clementinaplein. Druggebruikers, daklozen en personen zonder papieren zorgen er al een tijdje voor overlast. Ook op andere pleinen zal het toezicht opgekrikt worden.
The post Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten” appeared first

Lees meer »

Waarom Joost Klein de Songfestival-organisatie Siberisch koud laat: “Bij een Duitser was dit niet gebeurd”

De woede van Nederland (en ook van de vele Vlaamse Joost Klein-fans) richt zich na het debacle van zaterdagavond en masse op omroepkoepel EBU – organisator van het Eurovisiesongfestival. Maar of die daar echt onder de indruk van is, valt te betwijfelen. Zelfs als Nederland zich terugtrekt voor de volgende editie, zal dat met schouderophalen onthaald worden. Het draait immers

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

UGent zet samenwerking met drie Israëlische instellingen stop

Studenten van de UGent drukken al meer dan een week hun ongenoegen uit over de banden die UGent heeft met Israëlische partners. De universiteit bevestigt nu dat de samenwerking met drie Israëlische instellingen wordt stopgezet. “UGent zal in geen geval samenwerken met partijen die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid pleegt in Gaza”, zei rector Rik Van

Lees meer »

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

Lokerse Feesten en Rijversfestival zien Joost Klein-effect: “Ticketverkoop schiet de hoogte in”

De ticketverkoop van de festivals Lokerse Feesten en Rijversfestival ligt de laatste dagen fors hoger dan normaal. De organisaties wijzen naar de populariteit van de Nederlandse zanger Joost Klein. Hij staat zowel bij de Lokerse Feesten als bij Rijversfestival geprogrammeerd. "Door alles wat er dit weekend rond hem te doen was, lijken meer mensen nieuwsgierig om hem in het echt

Lees meer »

Stadense jongeren ontvangen vormsel

In de Sint-Jan-Baptistkerk van de parochiale eenheid Sint-Anna vond op zondag 12 mei de vormselviering voor de jongeren uit Staden plaats. 28 kinderen kregen er het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend.
The post Stadense jongeren ontvangen vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »