Ruilwinkeltje van het Huis van het Kind in Oudenburg uitgebreid

Woensdag 24 april opende het ruilwinkeltje na een uitbreiding de deuren. Een goed jaar na de officiële opening kunnen kwetsbare gezinnen er nu terecht in een echte winkelruimte met toegang in de Castellumstraat.

Er is de voorbije jaren veel inspanning gedaan voor kwetsbare gezinnen. Denken we maar aan de sociale kruidenier Thope en het ruilwinkeltje.

“Met de uitbreiding zijn we van een ruimte van amper 10 vierkante meter naar een echte winkel van meer dan 40 vierkante meter gegaan. Dat was nodig, want meer en meer gezinnen vinden hun weg naar het ruilwinkeltje. Op dit moment kunnen we 33 kwetsbare gezinnen ondersteunen, waaronder 57 kinderen tussen de 0 en 8 jaar”, stelt schepen van Gezin en Jeugd Jens Balliere.

Kinderkansenfonds

De nieuwe ruimte is niet alleen groter, maar ook toegankelijker. De toegang bevindt zich in de Castellumstraat en is te bereiken via het John Cordierpad of via de Kapellestraat. “Dankzij de financiële steun van het Kinderkansenfonds, een subsidie van 5.000 euro, konden we de ruimte volledig inrichten zodat de gezinnen een aangename winkelbeleving kunnen ervaren. Er is nu zelfs een pashokje”, vult burgemeester Romina Vanhooren aan.

“Ook het puntensysteem werd wat aangepast: een gezin krijgt per maand 60 punten plus 24 per kind. Ze krijgen die punten terug op hun kaart als ze het ontleende gerief weer in orde binnen brengen”, legt verantwoordelijke Iris Herteleer uit. “We werken nu ook met een doorverwijskaart in samenwerking met de huisartsen, apothekers en Kind&Gezin.”

Vrijwilligers

Zes vrijwilligers zorgen ervoor dat het ruilwinkeltje de deur opent op dinsdagnamiddag van 14 uur tot 15.45 uur en op woensdagnamiddag van 14 uur tot 17 uur. Daarvoor staan Eline Debra, Lucrèce Mylle, Els Dekeyne, Rita Hoste, Betty Vansteenbroek en Jeroen Vanrenterghem garant.

(LIN)

Meer informatie over het ruilwinkeltje vind je op www.oudenburg.be/ruilwinkeltje.

The post Ruilwinkeltje van het Huis van het Kind in Oudenburg uitgebreid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep

In het dossier rond de dodelijke valpartij van arbeider Geert Ramboer (53) nabij het sluizencomplex in Ooigem, is het doek dan toch nog niet gevallen. De Diksmuidse firma Vandezande werd voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken, maar het arbeidsauditoraat gaat in beroep.
The post Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep appeared

Lees meer »

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg en acht anderen moeten naar de rechter in corruptiedossier

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, zullen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Dat is vrijdagochtend beslist in de Hasseltse raadkamer. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst

Lees meer »

Franse gendarme moet met offensief einde maken aan gewelddadige opstand Nieuw-Caledonië

De Franse overheid wil dringend orde op zaken stellen op Nieuw-Caledonië. Op de eilandengroep is al een week onrust, nadat men een grondwetswijziging wilde doorvoeren die nieuwe inwoners van het eiland meer stemrechten zou geven. De onrust leidde tot buitensporig geweld: al zeker 6 mensen kwamen om het leven, winkels worden geplunderd, auto’s in brand gestoken. In Parijs wil men

Lees meer »

Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Omdat mobiliteit een basisvoorwaarde is om volwaardig mee te kunnen in de maatschappij, stelt Stad Oostende rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen ter beschikking aan mensen met een beperking. Het bestaande aanbod werd aangevuld met een nieuwe elektrische rolstoelfiets. Die kunnen gratis ontleend worden in het Fietspunt onder het Station van Oostende.
The post Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Lees meer »

Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.
The post Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen nadat Raad van State en Vlaams Parlement forfait geven

De oppositiepartij Respect riep een halfuur vóór de gemeenteraad van donderdagavond de pers bijeen, om aan te kondigen dat ze een dossier indienen bij het Grondwettelijk Hof. “Dit is de laatste kans om de ondemocratische beslissing tot fusie te vernietigen”, zegt Respect-kopman Hannes Gyselbrecht.
The post Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen

Lees meer »

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »