Omwonenden van luchthaven Schiphol bereiden miljardenclaim tegen Nederlandse staat voor

Een groep omwonenden en belangenorganisaties bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor tegen de Nederlandse staat, voor de gezondheidsschade die ze naar eigen zeggen jarenlang hebben geleden door de aanwezigheid van de Amsterdamse luchthaven Schiphol.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ongezien in geschiedenis van Songfestival”: onderzoek naar incident rond Joost Klein, verdwenen uit generale repetitie

Verschijnt Joost Klein (26) deze avond nog op het podium van het Eurovisiesongfestival? Vrijdag werd de Nederlandse deelnemer op het laatste moment uit de repetities geweerd, zonder dat de EBU daar een sluitende verklaring voor gaf. Er zou sprake zijn van een ‘incident’ rond de zanger. De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek en ondervraagt “de betrokken personen”

Lees meer »

Nieuwe Codex Dierenwelzijn is streep door de rekening van Limburgse dierenmarktkramer Johan: “Ga moeten uitwijken naar Wallonië”

De nieuwe strengere regels rond dierenwelzijn hebben een zware impact op marktkramers die dieren verkopen. Dat zegt Hasselaar Johan Van Geel, die al jarenlang vogels, konijnen en vissen verkoopt op markten in heel Limburg. Onlangs werd de nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn goedgekeurd, waardoor er binnenkort geen dieren meer verkocht mogen worden op wekelijkse markten in Vlaanderen. Marktkramer Johan gaat daarom

Lees meer »

Salsa dansen met K3 en Clouseau ontroert tot tranen toe: dit was ‘Liefde voor muziek’

De voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ stond dinsdagavond volledig in het teken van Tourist LeMC. Zijn hits werden onder handen genomen door Stan Van Samang, Clouseau, Suzan & Freek, K3, Jasper Steverlinck, Laura Tesoro, Regi en Johannes Genard van School is Cool. Van een emotionele cover van ‘Koning Liefde’ – die iedereen stil kreeg – tot een uitbundig feestje

Lees meer »

Bedreigingen en vernederingen van lhbtiq+-jongeren fors toegenomen

Twee op de drie lhbtiq+-personen in België (67 procent) zeggen dat ze tijdens hun tijd op school vernederd, bedreigd of belachelijk gemaakt zijn omwille van hun gender of seksuele oriëntatie. Dat blijkt dinsdag uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa heeft bevraagd.

Lees meer »

Kenners leggen uit waarom Mustii de finale van het Songfestival niet haalde: “De negativiteit is in z’n hoofd gekropen, en nooit meer weggegaan”

Hij deed er alles aan om zich te kwalificeren, maar het Belgische feestje zit erop in Malmö. Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) slaagde er met ‘Before The Party’s Over’ niet de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival te overleven. Maar waar liep het dan precies mis voor onze kandidaat, die aanvankelijk héél hoog startte bij de bookmakers? Wij vroegen het aan

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Hij is meerdere keren lastiggevallen door die cameravrouw”: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerdere deze week was er al een incident, zo blijkt nu uit deze reconstructie.

Lees meer »