Kinderen met kanker blijven positief: “Natuurlijk zijn we bang, maar we maken er altijd het beste van”

Ketnet komt deze week op tegen kanker. Dat doet het onder meer met ‘De positivo’s’, waarin vijf kinderen vertellen hoe zij omgaan met hun ziekte. Hier vertellen Warre (10) en Staf (12) al hun verhaal. Een verhaal van Lamborghini’s en van weer willen schermen. Een verhaal van pijn, van moed, maar vooral van veel optimisme.

 

Meer krantenkoppen in België

Minister van Justitie Van Tigchelt is kandidaat-burgemeester voor Open VLD in Zoersel: “Met Paul op nummer 1 het verschil maken”

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lokale Open VLD-lijst in Zoersel trekken. Dat meldt ATV en het nieuws is ons bevestigd door de lokale afdeling. Van Tigchelt woont al enkele jaren in de gemeente. "Hij legde de voorbije maanden nationaal een mooi parcours af", zegt Olivier Rul, op dit moment de enige Open

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

Na berichten over “pesterijen”: niet alleen Miss USA geeft er de brui aan, ook Miss Teen USA stapt plots op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes en tickets voor Tomorrowland: “Haar financiële honger is onstilbaar”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw veertig maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en viptickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.
The post Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes

Lees meer »

Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama

Lees meer »

Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout

Dit weekend is hoogst uitzonderlijk het noorderlicht te zien in onze streken. Landschapsfotograaf Glenn Vanderbeke uit Torhout kon het bijzondere fenomeen vast leggen.
The post Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Zelfstandig financieel tussenpersoon Jurgen Olivier duwt in oktober de kartellijst van De Brug/N-VA/Open VLD. Samen met zijn 18-jarige dochter Anna is hij kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jurgen doet dit als onafhankelijke, Anna komt op onder de vlag van N-VA.
The post Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leven aan zee is gezonder, toont nieuw onderzoek: “Ons immuunsysteem wordt er beter getraind”

Zeelucht stimuleert het menselijke immuunsysteem. Dat is voor het eerst aangetoond door onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), UGent en UAntwerpen. Ze deden dat op basis van labtests met aerosolen uit opspattend zeewater. Kort gezegd komt het erop neer dat die aerosolen bepaalde bacteriën bevatten die ons immuunsysteem trainen en onderhouden, en dus sterker maken.

Lees meer »

Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem

Vandaag, maandag 13 mei, opent de nieuwste vestiging van bakkerij Lorenzo in de Kortrijksestraat 210 in Izegem. Om dat te vieren worden er openingsacties gehouden. Zo wil Lorenzo de Izegemnaren laten proeven van zijn ruim assortiment.
The post Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen geldprijs maar op tournee met je idool: nieuwe ‘Lift You Up’ gaat verder waar andere talentenjachten eindigen

Een hit met Metejoor (33) of Bart Peeters (64)? Het podium delen met Laura Tesoro (27) of Jasper Steverlinck (48)? VTM maakt het binnenkort mogelijk in een gloednieuwe talentenshow. Andere talentenjachten, zoals ‘The Voice’, eindigen wanneer de winnaar gekroond wordt, maar dan begint het bij ‘Lift You Up’ pas. Als onbekend Vlaams talent krijg je de kans om met één

Lees meer »