Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “‘Dag meneer, ga even zitten. We moeten iets meedelen’, zo belde de politie mij vannacht op”

“Ga even zitten. We hebben uw mama gevonden.” Met dat telefoontje kreeg een stomverbaasde Jo Defever (56), de zoon van de vermiste Annie De Poortere, zaterdagnacht te horen dat er resten van haar lichaam in de tuin van hun buurman in Sint-Martens-Latem zijn teruggevonden. Dertig jaar na haar verdwijning. Hier spreekt zoon Jo voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord.” 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Codex Dierenwelzijn is streep door de rekening van Limburgse dierenmarktkramer Johan: “Ga moeten uitwijken naar Wallonië”

De nieuwe strengere regels rond dierenwelzijn hebben een zware impact op marktkramers die dieren verkopen. Dat zegt Hasselaar Johan Van Geel, die al jarenlang vogels, konijnen en vissen verkoopt op markten in heel Limburg. Onlangs werd de nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn goedgekeurd, waardoor er binnenkort geen dieren meer verkocht mogen worden op wekelijkse markten in Vlaanderen. Marktkramer Johan gaat daarom

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Conner Rousseau toch voor rechter na Roma-uitspraken

Er komt dan toch een openbaar proces tegen Conner Rousseau (Vooruit) voor zijn uitspraken over de Roma. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard. Op 10 juni – de dag na de verkiezingen – start de rechtszaak, zo meldt Het Laatste Nieuws vrijdag. Hij riskeert

Lees meer »