Waarom ouders het veel zwaarder lijken te hebben met opvoeden dan vroeger: “We laten hen veel meer in de steek”

Opvoeden valt ouders zwaarder dan vroeger. Nieuwe cijfers tonen hoe ze twijfelen over hun aanpak, geen grenzen durven te stellen en er soms onderdoor gaan. Experts beamen dat de uitdagingen groot zijn. “Er is een veel grotere druk op ouders, en tegelijk laten we hen in de steek.”

 

Meer krantenkoppen in België

Grote evaluatie mobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort pas na verkiezingen, voorlopig enkel kleine bijsturingen

Het wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort zal pas in de herfst, na de gemeenteraadsverkiezingen een grote evaluatie krijgen. Er komen nu enkele kleine aanpassingen. "Er zijn pijnpunten, maar mensen hebben tijd nodig om te wennen", reageert schepen Filip Watteeuw (Groen) na kritiek van oppositie- én meerderheidspartijen. Het plan werd eind april ingevoerd.

Lees meer »

“Dit had fataal kunnen aflopen”: jonge renster ontsnapt aan drama nadat onoplettende ploegleider haar ten val brengt met volgwagen

De Franse jeugdrenster Amandine Muller (17) is zondag aan een drama ontsnapt tijdens het Frans kampioenschap voor vrouwen junioren. Ze reed samen met latere winnares Célia Gery aan de leiding in de wedstrijd, toen ze plots werd aangereden door de volgwagen van Gery’s ploegleider. “We zijn zo dankbaar dat ze niet naar de rechtse kant is gevallen”, zei Adam Hansen,

Lees meer »

Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters

Gewijzigde starturen en een nieuwe aankomstzone. Dat zijn twee van de opvallende veranderingen die de 43ste editie van de loop- en wandelhappening Nacht van Vlaanderen op vrijdag 21 juni ondergaat. Nu het storm loopt met de voorinschrijvingen, hopen de organisatoren op 8.000 deelnemers.
The post Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev lanceert massale droneaanval – Moskou haalt “meer dan honderd” Oekraïense drones neer

Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger vooral het schiereiland de Krim. Moskou heeft naar eigen zeggen “meer dan honderd” Oekraïense drones neergehaald. Intussen zou de Russische opmars in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Bvba Vandamme heeft een eerste album met West-Vlaamse kleinkunst uit: “Dranouter zou geweldig zijn”

De naam bvba Vandamme doet misschien eerder aan een zelfstandig familiebedrijf denken, maar Sam Vandamme en zijn vrienden maken wel degelijk muziek, kleinkunst nog wel. De groep was de afgelopen weken te zien en te horen in verschillende cafés in de buurt én vorig weekend traden ze zelfs op Labadoux op. En binnenkort volgt dan hun albumvoorstelling in De Leest.<br

Lees meer »

Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie

De Pittemse bibliotheek verhuisde 25 jaar geleden van een tijdelijk onderkomen in de oude jongensschool in de Eikeldreef naar de huidige locatie op het Broeders Maristenplein.
The post Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed na slepende ziekte: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »