Sahra Wagenknecht, Duitse sensatie op links, wil vredesonderhandelingen met Rusland

15:36 De nieuwe partij van Sahra Wagenknecht, voormalig boegbeeld van Die Linke, is in opmars in Duitsland. Haar BSW staat voor een vriendschappelijke omgang met Rusland en Ostalgie, de nostalgie naar de DD… 

Meer krantenkoppen in België

“We staan op het podium als een grote dansfamilie”: Dynamic Dance School uit Koksijde klaar voor voorstelling met maar liefst 200 dansers

Op zaterdag 11 mei staat Dynamic Dance School op de dansplanken in cc CasinoKoksijde met z’n jaarlijkse dansvoorstelling. Maar liefst 200 dansers tonen hun danstalent tijdens ‘Hidden Movements’.
The post “We staan op het podium als een grote dansfamilie”: Dynamic Dance School uit Koksijde klaar voor voorstelling met maar liefst 200 dansers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werk van journalisten steeds meer bedreigd door politieke autoriteiten: “Kremlin ondermijnt de persvrijheid in de EU”

Wereldwijd wordt de persvrijheid serieus beknot door politieke autoriteiten. Dat blijkt vrijdag uit de World Press Freedom Index samengesteld door Reporters Zonder Grenzen (RZG), de organisatie die zich wereldwijd inspant om de persvrijheid te beschermen. Het rapport stelt ook dat de politieke invloed van het Kremlin schadelijk is voor de persvrijheid in EU.

Lees meer »

Johnny en Marianne uit Oostende vieren 50 jaar huwelijksgeluk

Johnny Bouillaert (74) en Marianne Verhulst (69) gaven elkaar op 19 april 1974 het jawoord in Oostende. De twee leerden elkaar begin de jaren 70 kennen en veel was er niet nodig om de vonk te doen overslaan.
The post Johnny en Marianne uit Oostende vieren 50 jaar huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Johannesburg mee verantwoordelijk voor brand met 77 doden

Het stadsbestuur van Johannesburg, in Zuid-Afrika, is voor een deel verantwoordelijk voor de grote brand van augustus vorig jaar in een kraakpand. Dat zegt een onderzoekscommissie. Ook de eigenaar van het pand zou zijn verplichtingen niet zijn nagekomen. Bij die brand vielen toen 77 doden en tientallen gewonden.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Vleteren?

Hoe goed ken jij het reilen en zeilen in Vleteren? Met een brouwerij in elke deelgemeente, is deze fusiegemeente gekend als hét bierdorp, maar weet je ook hoe de eerste molenprinses heette, wanneer de trappisten er hun intrede deden of welke Miss België er opgroeide? Waag dan je kans in deze gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe

Lees meer »

“Ik houd een raar gevoel over aan mijn deelname”: Bianca Boets, zus van Xandee, maakt éénmalige comeback in ‘Sing again’

Ze won in 1994 het zesde seizoen van de ‘Soundmixshow’ en daarmee leek de carrière van Bianca Boets (41) gelanceerd. Maar de jongere zus van zangeres Xandee keerde het showbizzleven de rug toe. Toen de makers van ‘Sing again’ belden, wou ze hen dan ook resoluut afwijzen: “Ik had geen zin om opnieuw terecht te komen in dezelfde wereld die

Lees meer »

Israël wil Hamas in Rafah de doodsteek toedienen, maar is dat een realistische uitkomst? Oud-kolonel Housen analyseert

Het aangekondigde grondoffensief op de stad Rafah in het zuiden van Gaza lijkt begonnen. Wat kunnen de Israëlische troepen verwachten, hoe groot is het risico op nog meer burgerslachtoffers en zal Israël hiermee haar einddoel bereiken? Kolonel en krijgskundige Roger Housen analyseert. “Israël moet beducht zijn: over een generatie zullen voor elk uitgeschakeld Hamas-lid tien nieuwe militanten opstaan.”

Lees meer »

Opmars superschimmel ook in België “onafwendbaar”

De dodelijke schimmel ‘Candida auris’ is aan een wereldwijde opmars bezig. Sinds 2016 werden in België veertien besmettingen vastgesteld, waarvan zes vorig jaar. Het Departement Zorg maakt de schimmel daarom meldingsplichtig, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.

Lees meer »

Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”

Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. “Niets deed ons vermoeden dat er zoiets ergs zou kunnen gebeuren”, klinkt het. Het lichaam van Trappeniers werd afgelopen zaterdag in zee gevonden. Lokale media rapporteren dat er een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand”

Lees meer »

Lucien en Paula vieren briljanten jubileum

Lucien Vansteenkiste en Paula Soenens werden op het gemeentehuis ontvangen omdat ze 65 jaar getrouwd zijn. “We werden verliefd op het bal van de pompiers”, zegt het briljanten koppel.
The post Lucien en Paula vieren briljanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »