Giuliani, Meadows en 16 andere Republikeinen aangeklaagd omdat ze “uitslag van verkiezingen probeerden om te buigen”

Een groep van 18 Republikeinen is in de staat Arizona aangeklaagd voor hun pogingen om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 in het voordeel van Donald Trump om te buigen. Dat kondigt Kris Mayes, de procureur-generaal in Arizona, aan. Onder meer Rudy Giuliani (de vroegere persoonlijke advocaat van Trump en oud-burgemeester van New York; nvdr) en Mark Meadows (Trumps laatste stafchef in het Witte Huis; nvdr) staan op de lijst. 

Meer krantenkoppen in België

“Kere weerom, reuze, reuze”: boek ‘Goliath heeft het gehad’ krijgt eigen beiaardcompositie

In de slipstream van de Kattenstoet heeft het Yper Museum vandaag een tweede kinderboek voorgesteld. Terwijl stadsdraak Margriet de hoofdrol opeiste in het succesvolle eerste exemplaar is het nu de beurt aan stadsreus Goliath. Een verhaal ontsproten aan het creatieve brein van Wouter Sinaeve met achteraan het flinterdunne boekje historische duiding van Hannelore Franck en geïllustreerd door Jan Van Lierde.

Lees meer »

Glabbeek verwelkomt 1.000 km voor Kom op tegen Kanker: “vrijwilligers hebben 12.000 bloemen gemaakt om ons dorp te versieren”

In Glabbeek zijn meer dan 150 vrijwilligers betrokken bij het fietsevenement van Kom op tegen Kanker. Tijdens het verlengd hemelvaartweekend proberen zo’n 3.200 fietsers 1.000 km af te leggen. Donderdagmiddag houdt de fietskaravaan halt in Glabbeek. "Ze zullen enthousiast verwelkomd worden in een evenementendorp" zegt Hilde Holsbeeks, meter van Glabbeek Fietst tegen Kanker.

Lees meer »

Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen

Al diverse jaren zet de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart zich hard in voor Broederlijk Delen. Tijdens de vastenperiode zetten leerkrachten en leerlingen tal van acties en initiatieven op poten.
The post Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwd kruispunt met bijhorend pleintje in Sijsele feestelijk geopend

In Sijsele werd het vernieuwde kruispunt van de Stationsstraat met de Veldstraat zaterdagavond feestelijk geopend. Aan het kruispunt werd ook een ontmoetingsplein met fontein en een beeldengroep van Jef Claerhout gecreëerd.
The post Vernieuwd kruispunt met bijhorend pleintje in Sijsele feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »