Glabbeek verwelkomt 1.000 km voor Kom op tegen Kanker: “vrijwilligers hebben 12.000 bloemen gemaakt om ons dorp te versieren”

In Glabbeek zijn meer dan 150 vrijwilligers betrokken bij het fietsevenement van Kom op tegen Kanker. Tijdens het verlengd hemelvaartweekend proberen zo’n 3.200 fietsers 1.000 km af te leggen. Donderdagmiddag houdt de fietskaravaan halt in Glabbeek. "Ze zullen enthousiast verwelkomd worden in een evenementendorp" zegt Hilde Holsbeeks, meter van Glabbeek Fietst tegen Kanker. 

Meer krantenkoppen in België

Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40

Dinsdagmorgen om 5 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Beernem een ongeval. Een vrachtwagen die richting Brussel reed week af van de baan en belandde zijdelings in de gracht.
The post Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joost Klein voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium

De Nederlandse artiest Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden weer op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in het Nederlandse Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

Lees meer »

Van het Casino naar het Silt: Jacques Vermeire en Luc Verschueren terug in Middelkerke met ‘Show 2.0’

Jacques Vermeire (72) en Luc Verschueren (69), sinds 2019 opnieuw een duo met Covid als tijdelijke spelbreker, zijn op tournee in Vlaanderen met hun nieuwe ‘Show 2.0‘. “Die knarren doen nog altijd mee, we zijn er nog“, lacht Luc. “Mensen vragen mij dikwijls: waar halen jullie die energie?“, zegt Jacques. “Maar het is een kwestie van graag doen. Niks zo

Lees meer »

Code geel voor regen en onweer in het hele land

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de namiddag wordt het vaak droog met echter ook lokale regen- of onweersbuien, die intens kunnen zijn. Op veel plaatsen kan er opnieuw veel neerslag vallen. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden.
The post Code geel voor regen en onweer in het hele land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie

Zondag 26 mei vindt in Voormezele de 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie plaats. De processie draait rond het relikwie dat prior Isaac in Rome kreeg van de paus en in 1152 schonk aan de abdij van Voormezele, waar het eeuwenlang bewaard en vereerd werd.
The post Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie appeared

Lees meer »

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni stijgt de campagnekoorts.Ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams Parlementslid, ontsnapt er niet aan. Hij liet een oldtimerbusje bestickeren met een foto van hemzelf voor een landelijk landschap met vlasveld.
The post Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Negen aanhoudingen bij elf huiszoekingen in onder andere Genk: zes kilo cannabis en 1.400 XTC-pillen gevonden

In een lopend drugsonderzoek zijn vorige week elf huiszoekingen uitgevoerd in Genk, Berlaar, Herentals, Lille en Ranst. Er werd een grote hoeveelheid drugs, cash geld, gsm-toestellen en laptops in beslag genomen. Negen verdachten werden aangehouden, waaronder een vrouw uit Tessenderlo. Acht van hen zijn intussen al voor de raadkamer verschenen en blijven in de cel.

Lees meer »

“Mijn leven zal misschien nooit meer zijn zoals vroeger”: de lijdensweg van Tom Devriendt, wielrenner met de ziekte van Crohn

Tom Devriendt (32) kampt al anderhalf jaar met gezondheidsproblemen waarvan de oorzaak lange tijd onder de radar bleef. Tot begin dit jaar bleek dat Devriendt de ziekte van Crohn heeft. Nu vertelt hij openhartig over vijftien toiletbezoeken per nacht, extreme vermoeidheid en de hoop om weer te kunnen koersen. “Mijn carrière is maar een detail in dit verhaal.”
The

Lees meer »