Willy Lustenhouwerplein ingehuldigd in Brugge

In Brugge is het Willy Lustenhouwerplein ingehuldigd, aan het vroegere militair hospitaal. Willy Lustenhouwer was een bekende Brugse zanger en presentator, hij overleed bijna 30 jaar geleden. Hij is vooral bekend van zijn liedje ‘Zie je van Brugge, zet je vanachter’. 

Meer krantenkoppen in België

Van rijbewijs tot belastingbrief en verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Boer Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ weet exact wat hij zoekt in relatie: “Ik wil dat mijn vrouw zorgt voor het huishouden”

In ‘Boer zkt vrouw’ is de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch (28) het buitenbeentje. Slechts vier vrouwen schreven zich voor hem in en alleen kleuterjuffen Eva en Melissa (allebei 27) nodigt hij uit op zijn boerderij. “Ik ben kieskeurig, ja, maar waarom zou ik met iemand verder daten als ik geen interesse heb?” Hij omschrijft zichzelf als romantisch en gevoelig, maar

Lees meer »

Tunnelnetwerk voor rugstreeppad in Waaslandhaven compleet: “Beschermde diertjes kunnen veilig naar de 50 poelen”

De Europees beschermde rugstreeppadden kunnen sinds kort naar de poelen in de Steenlandpolder, zonder risico om onder een voertuig te belanden. Er waren al corridors om het veiliger te maken, maar met nog 3 tunnels bij, is het netwerk compleet. Port of Antwerp-Bruges en Natuurpunt Waasland hebben die aangelegd om de biotoop voor de beschermde paddensoort helemaal veilig te maken.

Lees meer »

Advocaten van Trump leggen Stormy Daniels op de rooster: “Ik tekende contract niet voor het geld, maar uit veiligheid”

Voormalig pornoster Stormy Daniels zet vandaag haar getuigenis verder in een spraakmakend proces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump. Ze wordt Daniels door de advocaten van Trump op de rooster gelegd, nadat ze dinsdag in geuren en kleuren vertelde over hun seksuele affaire. “Jullie zullen veel onthullingen te horen krijgen vandaag”, zei Trump vastberaden bij zijn aankomst aan de rechtbank.

Lees meer »

EK voetbal op groot scherm op speelplaats Sint-Bernarduscollege

Voetballiefhebbers kunnen in juni het Europees kampioenschap voetbal volgen op groot scherm op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege. Concreet worden de drie speeldagen van het Belgische elftal uitgezonden.
The post EK voetbal op groot scherm op speelplaats Sint-Bernarduscollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: Zweedse omroep spreekt over “fysieke confrontatie”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De vrouw had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder

Frédéric Julien (35) en Debora Van den Bussche (34) zullen in Alveringem frituur ’t Friethuis verder zetten. De zoektocht van huidig zaakvoerster Maika Rieckaert naar gemotiveerde overnemers kent dus een happy end. “Wij zullen met dezelfde leveranciers werken en dezelfde producten aanbieden”, zegt Frédéric die straks het gezicht van de frituur wordt.
The post Frédéric en Debora zetten ‘t

Lees meer »