Mathias D. (44) toont speurders vandaag hoe hij zijn vrouw Stephanie (43) doodstak in ‘wellnessmoord’: “Drugsgebruik, open relatie… Maar wie liet het zo ver komen?”

In Waregem vindt vandaag de reconstructie plaats van de wellnessmoord. Op 3 januari werd Stephanie Demeyere in een villa in Waregem doodgestoken door haar echtgenoot, Mathias D. (43), tijdens een heftige ruzie. Het onderzoek naar deze zaak, waarbij de man later ook nog brand stichtte, werpt vragen op over de achtergrond van hun relatie en het motief. “Een veelheid aan factoren die elkaar tot de fatale feiten versterkten”, klinkt het. Zal er vandaag meer duidelijkheid komen? 

Meer krantenkoppen in België

Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg”

Met extra zelfvertrouwen kan Tibo Vancompernolle (18) zondag naar het West-Vlaams kampioenschap voor junioren. De veldrijder boekte zaterdag in Wingene een overwinning. Zijn eerste zege ooit op de weg!
The post Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Buffalo’s op zoek naar opening na vroege achterstand, die Russo op het bord zette

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

“De lijnrechter gaf zijn fout toe”: Bayern woedend na “absolute ramp” van arbitrage in slotfase

In de absolute slotseconden en bij een 2-1-achterstand voelde Bayern zich benadeeld in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Een laatste kans voor de Duitsers werd vroegtijdig afgevlagd en afgefloten voor offside, waarna de bal via De Ligt alsnog in het Madrileense doel ging. Tuchel en co. wisten met hun woede geen blijf. “Excuses niet aanvaard.”

Lees meer »

Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede

In Rekkem vond de jaarlijkse plechtigheid plaats aan de Vredesboom bij de parking aan de Barthelschool. De organisatie was weer in handen van de Werkgroep Rekkem Toen.
The post Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven Oostkampse kandidaten verkiesbaar op zondag 9 juni

Op zondag 9 juni vinden de verkiezingen voor het federale en het Vlaamse parlement plaats. Op de verschillende lijsten vinden we de namen terug van zeven Oostkampse kandidaten die ons willen vertegenwoordigen op verschillende niveaus. We stellen ze graag voor.
The post Zeven Oostkampse kandidaten verkiesbaar op zondag 9 juni appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ierse Bambie Thug vindt dat Israël niet langer mag deelnemen door commentaar op Israëlische tv

Bambie Thug, de Ierse inzending, heeft de EBU gevraagd om enkele uitspraken die gedaan werden op de Israëlische televisie over haar optreden te bekijken. Volgens haar is de commentaar die op de Israëlische tv gegeven werd in strijd met de regels van Eurovision en zou Israël daardoor niet langer mogen deelnemen. Eerder vandaag miste de Ierse kandidaat de laatste repetitie

Lees meer »

Derde ritzege in de Giro voor Tadej Pogacar

Tadej Pogacar (UAE Emirates) heeft zaterdag zijn suprematie in de Giro d’Italia nog meer in de verf gezet. De Sloveense rozetruidrager was tijdens de achtste rit na 152 kilometer vanuit Spoleto de sterkste op de slotklim naar Prati di Tivo.

Lees meer »

Bestuurder komt aan op bestemming, maar zijn zelfrijdende Tesla rijdt gewoon door: “Waar breng je ons heen?”

Een Amerikaans gezin beleefde onlangs een ongepland avontuur. Ze waren net aangekomen op hun bestemming toen hun zelfrijdende Tesla uit zichzelf weer vertrok. “Er is geen route ingesteld en we rijden door willekeurige straten”, vertelt Nic Anderson op TikTok. Maar het gezin was niet van plan de auto te stoppen. “Ik wil zien waar hij ons naartoe brengt.” Anderson filmde

Lees meer »

Restauratie eeuwenoud landboek van Dentergem

Vier jaar na de start van de restauratie van een 17de eeuw landboek van Dentergem is dat huzarenstukje helemaal af. Archivaris Elisabeth Blancke en archiefvrijwilliger Chris Folens zorgden voor een transcriptie.
The post Restauratie eeuwenoud landboek van Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »