Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg”

Met extra zelfvertrouwen kan Tibo Vancompernolle (18) zondag naar het West-Vlaams kampioenschap voor junioren. De veldrijder boekte zaterdag in Wingene een overwinning. Zijn eerste zege ooit op de weg!

“Eigenlijk was het een saaie wedstrijd”, blikt Vancompernolle terug. “Twee renners reden samen voorop. Ze liepen tot 1’20 uit, maar in het peloton was er weinig reactie. Met nog twee ronden te gaan vernamen we dat het leidersduo nog slechts twintig seconden had. Ik zag hen plots rijden. In de binnenstraatjes demarreerde ik uit het peloton. Ik nam een paar bochten heel goed en zat snel bij de twee vluchters. Maar de renner van Houtland-Westkust haakte onmiddellijk af.”

Vancompernolle ging door met Mika Galle. “Na die lange vlucht zat ook hij op z’n tandvlees”, gaat de pion van Starbikes-Vistabuild verder. “Hij nam wel eens over, maar dan zakte het tempo. Zodat ik eigenlijk twee ronden op kop reed. In de voorlaatste bocht moest hij me laten rijden. Leuk zo’n overwinning. Nooit eerder kon ik op de weg winnen. Als veldrijder is het heel moeilijk om een wegwedstrijd te winnen. Zo’n koers lezen is niet gemakkelijk.”

PK in Ingelmunster

Zondag neemt Vancompernolle, afgelopen winter goed voor niet minder dan acht podiumplaatsen in UCI-crossen plus een overwinning in een regionale cross in het Antwerpse Meer, deel aan het West-Vlaamse wegkampioenschap in Ingelmunster. Een wedstrijd over 124 kilometer. “Een afstand die ik nog niet vaak reed”, beseft de jonge crosser. “Misschien probeer ik eens mee te glippen in een vlucht. Dat PK rijd ik niet met hoge verwachtingen. De titel komt een wegrenner toe. Ik denk dat Lomme Van den Meerssche, Louic Boussemaere, Xander Scheldeman en Miel Dekien de voornaamste kanshebbers zijn.”

Driedaagse Axel

Met Starbikes-Vistabuild kan Tibo Vancompernolle van 17 tot 19 mei de Internationale Juniorendriedaagse van Axel rijden. “We rijden een mooi wegprogramma met ook de Acht van Bladel, Trofee van Vlaanderen en Aubel-Thimister-Stavelot”, glundert de tweedejaarsjunior. “Komende winter zal ik crossen bij de beloften en de profs. Veel verwacht ik er nog niet van want ik ga niet naar Tsjechië of Zwitserland om UCI-punten te pakken.”

The post Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik lag 25 meter diep in ravijn”: paniek in Giro wanneer verschillende ploegen na zware val op zoek gaan naar Jenthe Biermans

Jenthe Biermans (28) beleefde in de vijftiende rit van de Giro even de schrik van zijn leven. De Belg van Arkéa-B&B Hotels crashte in de koninginnenrit in de afdaling van de Mortirolo-pas in een ravijn en viel 25 meter diep. Vier ploegen kwamen hem meteen zoeken. “Ze vonden me niet direct. Het was even vol paniek.” Als bij wonder bereikte

Lees meer »

Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden”

Zoals zoveel koren heeft ook het Zilverbergkoor te maken met een tekort aan zangers. “We zijn vooral op zoek naar tenoren en bassen om onze groep te versterken”, zegt voorzitter Ludo Bagein. “Dat is nodig om de kwaliteit van onze optredens hoog te kunnen houden.”
The post Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden” appeared

Lees meer »

75 jaar Cardoen: “Twee op de drie klanten moeten lening aangaan om auto te kopen”

Autohandelaar Cardoen bestaat 75 jaar. Het bedrijf dat in 1949 door Albert Cardoen in Antwerpen werd opgericht, heeft vandaag zestien vestigingen in België en stelt 360 mensen tewerk. De vrolijke triatleet Ivo Willems (63) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) leidt tegenwoordig het bedrijf. “Wie online schoenen koopt, kan die gratis terugsturen als ze niet goed zijn. Bij een online aankoop van een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Doden bij Russische luchtaanval op Charkiv

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren tijdens het

Lees meer »

Verdachten op scooter openen vuur richting café in Brussel: twee gewonden

Twee personen op een scooter hebben zondagavond kort na 23 uur het vuur geopend in de richting van een café in het centrum van Brussel. Twee mannen liepen daarbij schotwonden op. Een van de slachtoffers raakte zwaargewond. De daders zijn na de schietpartij gevlucht, zo meldt een woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

“Voor 75.000 euro kan het van jou zijn”: ‘Het kleinste huis van Heuvelland’ staat te koop in Nieuwkerke

In de Niepkerkestraat in Nieuwkerke staat ‘het kleinste huis van Heuvelland’ te koop. Dit pand heeft een woonoppervlak van 98 m². “De vraagprijs bedraagt 75.000 euro”, meldt Tessa Denys, die dit pand namens ERA Domus Ieper verkoopt.
The post “Voor 75.000 euro kan het van jou zijn”: ‘Het kleinste huis van Heuvelland’ staat te koop in Nieuwkerke appeared first

Lees meer »