Dierenmarkt in Mol nog maar 8 keer per jaar toegelaten vanaf 2026

De dierenmarkt in Mol zal vanaf 2026 nog maar 8 keer per jaar georganiseerd mogen worden. Dat heeft de commissie Dierenwelzijn in het Vlaams Parlement beslist. Het gemeentebestuur reageert teleurgesteld en bekijkt verdere stappen. In Mol wordt al bijna een jaar gestreden voor de wekelijkse markt die al 140 jaar bestaat. 

Meer krantenkoppen in België

“Grootsheid is het doel”: Cristiano Ronaldo pompt z’n geld in het bedrijf achter het bandje rond de arm van Mathieu van der Poel

Tijdens het voorbije wielervoorjaar merkte u bij Mathieu van der Poel ongetwijfeld het opvallend wit bandje rond z’n linkerpols op. Als ambassadeur van Whoop draagt hij de activity tracker overal waar hij gaat en staat. ‘MVDP’ krijgt nu mooi gezelschap, want ook niemand minder dan Cristiano Ronaldo heeft zich als ambassadeur én zelfs investeerder aangesloten bij het bedrijf. “Om op

Lees meer »

Open oorlog bij Nationale Loterij blijft duren: ook derde verzoeningspoging levert niets op

Ook een derde bemiddelingspoging tussen Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, en de vakbonden heeft niets opgeleverd. Eind april stuurden zij een officiële klachtenbrief over hun topman naar de raad van bestuur omdat hij “soms dronken op kantoor zit”, “rookt op de werkvloer” en “werknemers uitscheldt”. “Haek heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn gedrag”, klinkt het.

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

Israël kreeg van Belgische publiek 12 punten: hoe N-VA en Vlaams Belang de stemming een flinke duw gaven

“And twelve points go to… Israël!” Net als in dertien andere landen gaf het Belgische publiek tijdens het Songfestival het maximum van de punten aan Eden Golan, hoewel de deelname van de Israëlische erg gecontesteerd was. Professor Europese politiek Hendrik Vos legt uit hoe N-VA en Vlaams Belang daar voor iets tussen zitten. “Dit resultaat doet uitschijnen dat Israël een

Lees meer »

Studenten ZoWe in WZC Sint-Bernardus

Tot 21 juni nemen de laatstejaars van ZoWe Verpleegkunde een deel van de dienst over in wzc Sint-Bernardus. Dit unieke leermoment is een ideale voorbereiding op hun latere job.
The post Studenten ZoWe in WZC Sint-Bernardus appeared first on KW.be.

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Music for Charity zamelt op 5 oktober geld in

Music for Charity is ontstaan uit de Rock Night, een evenement dat zes jaar werd georganiseerd ten voordele van wielrenner Jari Vandenbussche. Het ingezamelde geld gaat naar twee goede doelen, één die de organisatie zelf kiest en één die het publiek mag voorstellen. Afspraak op 5 oktober in zaal De Zwaan.
The post Music for Charity zamelt op 5

Lees meer »