Beroemde Iraanse rapper ter dood veroordeeld voor steun aan protestbeweging

Een Iraanse rechtbank heeft een beroemde Iraanse rapper die al meer dan anderhalf jaar in de gevangenis zit ter dood veroordeeld, voor zijn steun aan de protestbeweging die werd uitgelokt door de dood van Mahsa Amini. Dat melden lokale media.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Relatie nooit officieel bevestigd, maar Bradley Cooper deelt innige kus met Gigi Hadid op concert van Taylor Swift

Model Gigi Hadid (29) ging in Parijs naar het optreden kijken van haar goede vriendin Taylor Swift. Voor de gelegenheid nam ze acteur Bradley Cooper (49) mee. De twee genoten duidelijk van concert en van elkaars gezelschap. Bradley en Gigi werden voor het eerst samen gespot in oktober 2023, maar hebben hun relatie tot nu toe nog niet officieel bevestigd.

Lees meer »

Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin Mathilde: “Ze liet ons weten dat ze er enorm van genoten heeft”

Organisator Greg Broekmans van Golazo begeleidde koningin Mathilde tijdens de vijfde editie van de AG Coast Walk. ”Dit evenement, dat we net voor de coronapandemie hebben opgestart, is een initiatief waarin we sterk geloofden. Wandelen wordt steeds populairder en trekt ook steeds meer jonge mensen aan.”
The post Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: zeven gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeven gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Hoe (on)veilig is Kortrijk na tweede melding van groepsverkrachting in paar dagen? “Aantal zedenmisdrijven zit in stijgende lijn”

Wat is er aan de hand in Kortrijk? Nadat dit weekend een meisje van 17 door drie mannen werd verkracht in het Astridpark, kwam vandaag aan het licht dat enkele weken eerder ook in het ‘Kabouterbos’ een groepsverkrachting plaatsvond. Het roept bij steeds meer inwoners de vraag op waar het heen gaat met de veiligheid in hun stad. We gaan

Lees meer »

“Veel bochten en enorm veel volk”: talrijk publiek op zonovergoten TVH kwarttriatlon

Op donderdag 9 mei konden topsporters en recreanten weer het beste van zichzelf tonen op de TVH kwarttriatlon in Izegem. De weergoden zaten zeker mee. De volledige dag stralende zon en 20 graden. Ideale omstandigheden voor de triatleten én de toeschouwers die opnieuw talrijk aanwezig waren.
The post “Veel bochten en enorm veel volk”: talrijk publiek op zonovergoten TVH

Lees meer »