LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsmedia

Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat en schuift vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger

De Amerikaanse president Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij schuift zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger. Biden blijft wel president van de Verenigde Staten tot aan de verkiezingen. De voorbije weken was er steeds meer druk op de Amerikaanse president om de handdoek in de ring te gooien.

Lees meer »

Belgen vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Dat heeft ons uiteindelijk bijna 1.800 euro gekost”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen.

Lees meer »

Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Een brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft maandag in een aanpalende woning een cannabisplantage aan het licht gebracht. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het zou gaan om 500 cannabisplanten en 250 stekjes.
The post Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Lees meer »

Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me”

Antwerps bisschop Johan Bonny, die afkomstig is uit Gistel, stopt als officieel aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Hij geeft die taak terug nadat de paus hem een hulpbisschop weigerde, schrijft Het Nieuwsblad donderdag.
The post Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me” appeared first on

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Duizend uur video’s, DNA-onderzoek en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep onderzoek naar moord op Marc (71) en Laura (66)

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »