Franse zanger Kendji Girac neergeschoten, maar niet langer in levensgevaar

De Franse zanger Kendji Girac is maandag ernstig gewond geraakt door een kogel. Het incident vond plaats in het Franse departement Landes, hij werd opgenomen in het ziekenhuis van Bordeaux. Hij verkeerde een tijd in levensgevaar, maar nu is zijn toestand niet langer levensbedreigend.

 

Meer krantenkoppen in België

Hugo Sigal blikt terug op Songfestival: “Onze paarse pakjes zijn samen met Nicole gecremeerd”

Deze week is het de beurt aan Mustii om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, maar in 1973 stonden Nicole en Hugo nog samen op het iconische podium met hun herkenbare paarse pakjes. Tijdens de afscheidsplechtigheid van Nicole werden de pakjes met haar gecremeerd. “Voor mij symboliseerde dat het dubbele afscheid: van haar en van Nicole & Hugo”, vertelt

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10

Enkele oud-leden van het vroegere jeugdhuis De Closjard, de voorloper van het huidige De Troubadour, hebben vanuit nostalgische overwegingen nog eens een Closjard-weekend georganiseerd.
The post Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vechtpartij tussen 4 gedetineerden in gevangenis van Hasselt 

Op de avond van 26 april is het tot een vechtpartij gekomen tussen vier gedetineerden in de gevangenis van Hasselt. Een drietal jonge gevangenen zou het aan de stok gekregen hebben met een 25-jarige gedetineerde. Er is een pv opgesteld. Het onderzoek is in handen van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Twee “agenten” opgepakt die Zelensky wilden vermoorden – Wit-Russisch leger zegt lanceerinstallatie van tactische kernwapens te testen

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU heeft maandag twee veiligheidsagenten opgepakt die ervan verdacht worden een aanslag voor te bereiden op president Volodymyr Zelensky en andere hooggeplaatste functionarissen in opdracht van Moskou. Dat meldt Kiev dinsdag. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 7 mei terug.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Komen-Waasten?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Komen-Waasten? Weet je hoe de moeder van Frank Vandenbroucke heet ? Of hoe de Waastenaars genoemd worden, en hun vroegere fabriek Warneton Industrie ? Waag dan je kans in deze quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Komen-Waasten? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaten van Trump leggen Stormy Daniels op de rooster: “Jullie zullen veel onthullingen te horen krijgen vandaag”

Voormalig pornoster Stormy Daniels zet vandaag haar getuigenis verder in een spraakmakend proces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump. Die wordt ervan beschuldigd een betaling van 130.000 dollar aan Daniels te hebben verdoezeld. Met het zwijggeld in 2016 wilde toenmalig presidentskandidaat Trump voorkomen dat Daniels uit de biecht zou klappen over hun seksuele affaire in 2006. Vandaag wordt Daniels door

Lees meer »