?“Van Aert en Van der Poel in de Tour de France: ideaal voor de Olympische Spelen”

In onze wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ wordt het laatste Monument van het voorjaar besproken. HLN-analist Michel Wuyts en host Stijn Vlaeminck blikken samen met Sep Vanmarcke ook terug op de voorbije maanden. Daarnaast wordt er ook al uitvoerig vooruitgekeken op de mogelijke programma’s van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. 

Meer krantenkoppen in België

Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen

In een tijd waarin kansarmoede steeds meer zichtbaar wordt, is het cruciaal om jongeren de kans te geven om zich te ontwikkelen, ongeacht hun financiële situatie. Met dit in gedachten organiseert Havenschool VTI Zeebrugge een crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen.
The post Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede

Lees meer »

Hoe ‘De Vlieg’, Brussel en de ‘Blacks’-clan verbonden zijn met de drugsoorlog in Marseille: “Kinderen van 14 jaar worden in kelders gemarteld”

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique neemt nieuwe start in historisch hart van Kortrijk: “Genieten in een gezellige en ontspannen sfeer”

Na tien jaar aan de Grote Markt viert Ernest Wijnboutique tijdens het officiële openingsweekend hun nieuwe locatie in de Begijnhofstraat 17. “Iedereen krijgt een welkomstdrankje en kan de sfeer van onze vernieuwde zaak opsnuiven en nieuwe mensen ontmoeten”, zegt zaakvoerder Roy Veracx. De capaciteit is dubbel zo groot met zicht op de vernieuwde Guldensporengracht en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
The post

Lees meer »