Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van Europa: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs van beste speelster van Europa nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Macron en Scholz: “Oekraïne mag doelen in Rusland aanvallen”, Poetin dreigt in dat geval met “zware gevolgen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België belooft tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De Croo wil dit jaar al de eerste toestellen sturen. Ondertussen dreigt Poetin met

Lees meer »

België wil grote groep landen verzamelen om toekomst van oorlog in Gaza en erkenning van Palestijnse staat te bespreken

België wil met een grote groep Europese landen een proces op gang brengen om het einde van de oorlog tussen Israël en Hamas te bereiken. De erkenning van de Palestijnse Staat moet deel uitmaken van dat proces. Dat heeft premier Alexander De Croo verklaard na een onderhoud met zijn Palestijnse collega Mohammad Mustafa, die in Brussel is. Tegelijk maakt minister

Lees meer »

Macron en Scholz vinden dat Oekraïne moet kunnen aanvallen op strategische plekken in Rusland, Poetin waarschuwt voor “ernstige gevolgen”

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vinden dat Oekraïne wel militaire doelwitten in Rusland mag aanvallen, als van daaruit raketten op Oekraïens grondgebied worden afgevuurd. De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de NAVO-landen met vuur spelen door wapens te geven aan Oekraïne om binnen Rusland toe te slaan. "Constante escalatie kan leiden tot ernstige

Lees meer »

De 18 landstitels van Club Brugge in een overzicht, volgt straks nummer 19?

Kroont Club Brugge zich deze avond voor de negentiende keer tot kampioen van België? Dat antwoord is voor later. Als opwarmer nemen we u graag mee terug in de tijd en blikken we terug op alle landstitels uit de blauw-zwarte geschiedenis.
The post De 18 landstitels van Club Brugge in een overzicht, volgt straks nummer 19? appeared first on

Lees meer »

“Hier leer je horen, zien en zwijgen”: achter de schermen bij de meest prestigieuze butlerschool van Vlaanderen

De School for Butlers and Hospitality is een butlerschool waar traditie en luxe samenkomen. De docenten leren hun leerlingen alle aspecten van de etikette: van champagne sabreren tot het bewaren van absolute discretie. Voor zo’n 14.000 euro word je hier in acht weken tijd klaargestoomd tot een volleerd butler. Wij bellen aan voor een exclusieve blik achter de schermen van

Lees meer »

Bidden voor een voorspoedig landbouwseizoen

Op Hoeve Maedelstede in Pollinkhove vond onlangs de jaarlijkse viering van de ‘Vruchten der aarde’ plaats. De KLJ en de Landelijke Gilde van Pollinkhove slaan hiervoor elk jaar de handen in elkaar. Inwoners uit de vier deelgemeenten bidden samen voor een voorspoedig landbouwseizoen. Hiermee houden ze de eeuwenoude traditie van de Kruisdagen in ere. Na
The post Bidden voor

Lees meer »

Plopsaland en medewerker van ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij Christel (55) zwaargewond raakte: “Hij is er het hart van in”

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator

Lees meer »