Emma Meesseman volgt zichzelf op als MVP in EuroLeague: “Altijd speciaal om erkenning te krijgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket.

De center van het Turkse Fenerbahçe was een van drie genomineerden en haalde het voor de Duitse Zaragoza-forward Leonie Fiebich en de Australische Ezi Magbegor, een center van het Tsjechische USK Praag. Ze werd daarnaast ook opgenomen in het team van het jaar (het beste vijftal van het seizoen), naast Fiebich, Magbegor, Kayla McBride en Marina Mabrey.

Focus op finale

“Het is altijd speciaal om zo’n erkenning te krijgen. Wie mij kent, weet wel dat het voor mij niet om het winnen van deze trofee gaat, maar om die van morgen”, reageerde de basketvedette, dit seizoen goed voor gemiddeld 17,7 punten, 5,9 rebounds en 4,7 assists per wedstrijd.

Emma Meesseman is momenteel met titelverdediger Fenerbahçe aan de slag in de Final Four van de EuroLeague, die plaatsvindt in het Turkse Mersin. Vrijdagavond plaatste de 30-jarige West-Vlaamse zich met haar team voor de finale door met 89-80 te winnen van thuisploeg CBK Mersin.

Duel met andere Cats

In de finale komt Fenerbahçe zondag uit tegen het Franse Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats, en internationals Maxuella Lisowa en Bethy Mununga. Meesseman zelf kan de EuroLeague voor de zesde keer winnen. “Ik ken het team een beetje, via de coach, weet wat hun stijl is. Het wordt lastig”, voorspelde Meesseman. “Het feit dat ik de EuroLeague al voor de zesde keer kan winnen, verandert voor mij niets. Ik hou mezelf steeds voor dat het de eerste keer is. Elke prijs is speciaal. Het verleden telt niet. Ik kijk alleen vooruit.”

Rachid Meziane werd zaterdag uitgeroepen tot beste trainer. De Fransman loodste Villeneuve d’Ascq naar een eerste finale in de EuroLeague.

The post Emma Meesseman volgt zichzelf op als MVP in EuroLeague: “Altijd speciaal om erkenning te krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cyril Ramaphosa herkozen als president van Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft met een duidelijke meerderheid de 71-jarige Cyril Ramaphosa herkozen als president. Ramaphosa, van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), kreeg steun van 283 parlementsleden. Tegenkandidaat Julius Malema moest het stellen met 44 stemmen. Het Zuid-Afrikaanse parlement telt in totaal 400 leden.

Lees meer »

Dit is waarom Belgische voetbalsupporters gewaarschuwd worden voor ‘Zombieland’: “Zelfs de politie uit Brussel heeft nog nooit zoiets meegemaakt”

De politie heeft één duidelijke boodschap voor de Belgische supporters die arriveren in Frankfurt: “Blijf weg van het station.” Tussen de blinkende banken en wolkenkrabbers in de miljoenenstad schuilt immers een duistere wereld. Overvallen, vechtpartijen en drugs zijn er de trieste dagelijkse realiteit. Welkom in ‘Zombieland’: een stationswijk gevuld met 3.300 drugsgebruikers, 300 dealers en bijna 30 criminele feiten per

Lees meer »

Elias al drie maanden tevergeefs op zoek naar tandarts aan de kust: “Hij kan ’s nachts bijna niet slapen door de pijn”

Aicha Geryl, een 34-jarige vrouw uit Nieuwpoort, is radeloos. Haar man, Ilyas Marito, lijdt al drie maanden aan ondraaglijke tandpijn. “Het is reeds twee maanden dat ik overal aan het bellen ben, tot in Roeselare en Ieper,” vertelt Aicha. “Mijn man zit al drie maanden met pijn in zijn tanden. Er is een tand die dringend moet getrokken worden, maar

Lees meer »

“Onder water kom ik tot rust”: Carolien Pelgrim uit Nieuwpoort behaalt brons als… zeemeermin Sun op Swiss Merlympics

Sommige sportieve prestaties krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen en dat is zeker ook het geval voor de bronzen medaille van Carolien Pelgrim (31), die als Zeemeermin Sun samen met het Belgische team deelnam aan de Swiss Merlympics. Deze wedstrijd voor zeemeerminnen vond plaats op 25 en 26 mei in het Zwitserse Fiesch.
The post “Onder water

Lees meer »