Emma Meesseman volgt zichzelf op als MVP in EuroLeague: “Altijd speciaal om erkenning te krijgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket.

De center van het Turkse Fenerbahçe was een van drie genomineerden en haalde het voor de Duitse Zaragoza-forward Leonie Fiebich en de Australische Ezi Magbegor, een center van het Tsjechische USK Praag. Ze werd daarnaast ook opgenomen in het team van het jaar (het beste vijftal van het seizoen), naast Fiebich, Magbegor, Kayla McBride en Marina Mabrey.

Focus op finale

“Het is altijd speciaal om zo’n erkenning te krijgen. Wie mij kent, weet wel dat het voor mij niet om het winnen van deze trofee gaat, maar om die van morgen”, reageerde de basketvedette, dit seizoen goed voor gemiddeld 17,7 punten, 5,9 rebounds en 4,7 assists per wedstrijd.

Emma Meesseman is momenteel met titelverdediger Fenerbahçe aan de slag in de Final Four van de EuroLeague, die plaatsvindt in het Turkse Mersin. Vrijdagavond plaatste de 30-jarige West-Vlaamse zich met haar team voor de finale door met 89-80 te winnen van thuisploeg CBK Mersin.

Duel met andere Cats

In de finale komt Fenerbahçe zondag uit tegen het Franse Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats, en internationals Maxuella Lisowa en Bethy Mununga. Meesseman zelf kan de EuroLeague voor de zesde keer winnen. “Ik ken het team een beetje, via de coach, weet wat hun stijl is. Het wordt lastig”, voorspelde Meesseman. “Het feit dat ik de EuroLeague al voor de zesde keer kan winnen, verandert voor mij niets. Ik hou mezelf steeds voor dat het de eerste keer is. Elke prijs is speciaal. Het verleden telt niet. Ik kijk alleen vooruit.”

Rachid Meziane werd zaterdag uitgeroepen tot beste trainer. De Fransman loodste Villeneuve d’Ascq naar een eerste finale in de EuroLeague.

The post Emma Meesseman volgt zichzelf op als MVP in EuroLeague: “Altijd speciaal om erkenning te krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende naar vrederechter: “Begin onmiddellijk met herstellingen aan Thermae Palacehotel en Koninklijke Gaanderijen”

De erfgoedvereniging Dement stapt naar de vrederechter om te bekomen dat er onmiddellijk begonnen wordt met de noodzakelijke herstellingen aan het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen. Beide gebouwen zijn in slechte staat. "De huurder is verplicht om de gebouwen te onderhouden, maar de stad Oostende, die eigenaar is, treedt maar niet op", zegt Guy Servaes van Dement.

Lees meer »

N.S.B. reikt in Oudenburg eretekens uit op nationale feestdag

Zondag 21 juli, de nationale feestdag, kregen verdienstelijke leden van de Nationale Strijdersbond van België, groepering Westkerke-Oudenburg-Roksem & Gistel, een ereteken tijdens een receptie na het Te Deum.
The post N.S.B. reikt in Oudenburg eretekens uit op nationale feestdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marino Punk speelt accordeon voor 100-jarige zuster Gabrielle in Heule

Je zou het niet meteen verwachten: Marino Punk, de bekende muzikant met hanenkam en tatoeages, die accordeon komt spelen voor de zusters in een klooster. In Heule gebeurde het wel ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van zuster Gabrielle Mingneau die dol is op accordeonmuziek. Ze komt uit Bovekerke en doorkruiste destijds West-Vlaanderen voor het Wit-Gele Kruis.
The post

Lees meer »

“Geef mensen opnieuw de vrijheid om op eigen tempo te verbouwen: sloop de renovatieplicht”

De partijen die straks een nieuwe Vlaamse regering willen vormen, denken eraan om de renovatieplicht te hervormen. “Maar welk van hun voorstellen het ook haalt: burgers zullen gedwongen blijven om te verbouwen aan een door de overheid opgelegd tempo”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Niemand wil tabula rasa maken. Zou het dan zo’n ramp zijn om de renovatieplicht simpelweg af te

Lees meer »

Prostitutiehuis in Lanaken moet opnieuw voor zes weken dicht

Een prostitutiehuis in de Bessemerstraat in Lanaken moet vanaf vandaag (zaterdag 20 juli) opnieuw voor zes weken de deuren sluiten. Buurtbewoners hebben al lange tijd te maken met ernstige overlast door de aanwezigheid van het prostitutiehuis. Eerder dit voorjaar had burgemeester Marino Keulen (Open VLD) al beslist om het omstreden pand voor zes weken te sluiten, maar na de heropening

Lees meer »

Hebben Samson & Marie nog voldoende toekomst? Acteur Walter De Donder geeft zijn eerlijke mening

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »