Emma Meesseman houdt Fenerbahçe tegen thuisploeg Mersin op koers voor tweede titel op rij in EuroLeague

Fenerbahçe en Belgian Cat Emma Meesseman hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. De grote favoriet in de Final Four won in de Servet Tazegul Arena met 89-80 van de Turkse thuisploeg CBK Mersin.

De club van Belgian Cat Emma Meesseman hoopt zijn titel te verlengen en moest daarvoor voorbij de club tegen wie het vorig jaar al de finale won en momenteel in het Turks kampioenschap ook al finalewedstrijden moest spelen. Daarin leiden Meesseman en co met 2-0 en ook nu namen Meesseman en haar kompanen meteen het voortouw. Bij de rust stond Mersin al 48-42 in het krijt en in de resterende twee kwarten hield Fenerbahçe die voorsprong ook vast: 89-80.

Meesseman was zelf goed voor zeventien punten, vier rebounds en zes assists, maar zag vooral haar ploegmaat Kayla Renae McBride schitteren. De Amerikaanse hield haar Turkse club met 25 punten, zes rebounds en vijf assists op koers voor een tweede titel op een rij.

Belgisch onderonsje

In de finale komt Fenerbahçe uit tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats. Onder zijn hoede versloeg de Franse club met hulp van internationals Bethy Mununga en Maxuella Lisowa het Tsjechische ZVVZ USK Praag met 84-78. Villeneuve d’Ascq kan na Bourges (1997, 1998, 2001) en Valenciennes (2002, 2004) de derde Franse club worden die de EuroLeague voor vrouwen wint.

Meesseman zelf kan de EuroLeague voor de zesde keer winnen. Ze kan ook voor het tweede jaar op rij verkozen worden tot MVP van het Europese basketbalseizoen. De West-Vlaamse is een van de drie genomineerden.

De troostfinale en finale worden zondag gespeeld.

The post Emma Meesseman houdt Fenerbahçe tegen thuisploeg Mersin op koers voor tweede titel op rij in EuroLeague is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: werkstraf voor jonge Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde

Een 21-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor partnergeweld, doodsbedreigingen en inbreuken op de wapenwet.
The post “Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: werkstraf voor jonge Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-medewerker van Sihame El Kaouakibi wil Vlaamse overheid dagvaarden: “Ik wil mijn 11.500 euro. Ik heb er vijf maanden voor gewerkt”

“Mijn schulden stapelen zich op.” Dat zegt Aimé Schrauwen (30), oud-parlementsmedewerker van Sihame El Kaouakibi (37). Hij wil de Vlaamse overheid dagvaarden nadat hij maandenlang gewerkt heeft zonder loon, doordat het parlement El Kaouakibi verbood om medewerkers in dienst te nemen. Schrauwen vertelt waarom hij volgens hem wél recht heeft op meer dan 11.500 euro. “Die beslissing was juridisch onjuist.”

Lees meer »

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

Voetballers, tennissers en wielrenners zweren erbij: is augurkensap echt wondermiddel tegen pijnlijke spierkrampen?

De Engelse nationale ploeg doet er graag beroep op en ook in de tennis- en wielerwereld is het ‘toverdrankje’ bekend: augurkensap. Het zou wonderen verrichten tegen spierkrampen. Maar wat zegt de wetenschap hierover? Doet het effectief krampen verdwijnen? En hoe snel? Of zit het vooral tussen de oren van de sporters? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de wetenschappelijke literatuur.

Lees meer »