Emma Meesseman houdt Fenerbahçe tegen thuisploeg Mersin op koers voor tweede titel op rij in EuroLeague

Fenerbahçe en Belgian Cat Emma Meesseman hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. De grote favoriet in de Final Four won in de Servet Tazegul Arena met 89-80 van de Turkse thuisploeg CBK Mersin.

De club van Belgian Cat Emma Meesseman hoopt zijn titel te verlengen en moest daarvoor voorbij de club tegen wie het vorig jaar al de finale won en momenteel in het Turks kampioenschap ook al finalewedstrijden moest spelen. Daarin leiden Meesseman en co met 2-0 en ook nu namen Meesseman en haar kompanen meteen het voortouw. Bij de rust stond Mersin al 48-42 in het krijt en in de resterende twee kwarten hield Fenerbahçe die voorsprong ook vast: 89-80.

Meesseman was zelf goed voor zeventien punten, vier rebounds en zes assists, maar zag vooral haar ploegmaat Kayla Renae McBride schitteren. De Amerikaanse hield haar Turkse club met 25 punten, zes rebounds en vijf assists op koers voor een tweede titel op een rij.

Belgisch onderonsje

In de finale komt Fenerbahçe uit tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats. Onder zijn hoede versloeg de Franse club met hulp van internationals Bethy Mununga en Maxuella Lisowa het Tsjechische ZVVZ USK Praag met 84-78. Villeneuve d’Ascq kan na Bourges (1997, 1998, 2001) en Valenciennes (2002, 2004) de derde Franse club worden die de EuroLeague voor vrouwen wint.

Meesseman zelf kan de EuroLeague voor de zesde keer winnen. Ze kan ook voor het tweede jaar op rij verkozen worden tot MVP van het Europese basketbalseizoen. De West-Vlaamse is een van de drie genomineerden.

De troostfinale en finale worden zondag gespeeld.

The post Emma Meesseman houdt Fenerbahçe tegen thuisploeg Mersin op koers voor tweede titel op rij in EuroLeague is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mountainbiker Jens Schuermans breekt bot in hand tijdens BK in Beringen: morgen opereren om Olympische Spelen nog te halen

Afgelopen vrijdag heeft mountainbiker Jens Schuermans uit Maasmechelen een bot in zijn hand gebroken na een val tijdens het BK in Beringen. Het ongeluk gebeurde net nadat hij de titel van Belgisch kampioen in shorttrack veroverde. Onderweg naar het podium raakte een zak met reservekleren gekneld in zijn wiel waardoor Schuermans ten val kwam. Hij wordt morgen geopereerd om zijn

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

Raf Van Brussel op het podium van ‘Tien om te zien’ mét stoma: “Dit mag geen taboe zijn”

“Heel spannend, optreden met een stoma.” JOE-presentator Raf Van Brussel (53) stond dinsdag op het podium van ‘Tien om te zien’ in Westende met zijn voormalige band Sunny Side Up, maar het waren vooral gezondheidsperikelen die voor zenuwen zorgden. Voor het eerst praat hij zonder schroom over leven met een stoma en de gevolgen voor zijn carrière na maandenlange afwezigheid.

Lees meer »

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor uitbreiding Mariënstede in Dadizele: “Er komt een nieuwbouw voor tien personen”

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een jaarlijkse investeringssteun toe van bijna 27.000 euro toe op lange termijn voor een nieuwbouw voor tien bewoners en voor de uitbreiding van de dagbestedingsruimtes voor Mariënstede in de Remi Dewittestraat in Dadizele. Mariënstede is een voorziening die volwassen personen met diverse handicaps ondersteuning biedt op het vlak van wonen

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is nu echt ingezet met de nodige concertjes

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, avond twee. Op de verschillende pleinen zijn intussen gezellige concertjes bezig, met onder meer Afrikaanse vibes aan het Baudelopark. Het verwachte onweer heeft zich voorlopig nog niet laten zien in Gent, waar ‘zomers’ de sfeer van de avond is. Mis niets van deze Gentse Feesten in onze

Lees meer »

Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum

Burgemeester Bert Maertens en schepenen Kurt Himpe en Tom Verbeke gingen in feestzaal Hoornaert in Kachtem Marcel Corteville (74) en Geertruide Vandommele (76) feliciteren met hun huwelijksjubileum.
The post Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten

Donderdag 1 augustus start de 30ste editie van de orgelconcerten in de Sint-Pieterskerk van Oostkamp. Vijf donderdagen lang kun je luisteren naar verschillende orgelisten op het Pels-orgel of op het Van Eynde-orgel in de Sint-Pieterskerk.
The post Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten appeared first on KW.be.

Lees meer »