Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot MVP in EuroLeague: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats. 

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Wie is schutter Juraj Cintula (71), de man die Slovaakse premier neerschoot? “Iedere normale mens verwerpt geweld”

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

FamilieFestival komt naar Burggraaf Frimoutpark in Poperinge

CM Gezondheidsfonds, Skoebidoe, Wiegwijs en Huis van het Kind in heel Vlaanderen organiseren een FamilieFestival voor families en kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit doen ze naar aanleiding van Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei. In Poperinge kan je op 15 mei vanaf 14 uur deelnemen aan gratis workshops, activiteiten en infosessies voor jong en oud

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor de eerste keer het podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

Duitse voetbalbond komt met ‘originele’ bekendmaking EK-selectie, maar zet zo ook deur open voor ‘fake news’

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. De geselecteerde spelers worden dezer dagen namelijk op originele wijze bekendgemaakt: op de ochtendradio of zelfs via een 93-jarige oma. Máár de Duitse bond zet met de actie ook de deur op een kier voor ‘fake news’. Vraag dat maar aan voormalig Union-spits Deniz Undav (27) en Mats Hummels (35).

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu tegen soldaten: “Strijd om Rafah is beslissend” – Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene

De Tomidi, het zeilschip van wereldzeiler Staf Versluys, komt voorlopig toch niet naar Bredene. De gemeenteraad besliste in maart om de schenking van het zeiljacht te aanvaarden, maar de gouverneur vernietigde die beslissing op vraag van oppositiepartij Alternatief24.
The post Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doe-het-zelfpakketten van Jeroen Meus brengen ‘Dagelijkse kost’ naar de supermarkt, maar zijn de pakketten de moeite?

Jeroen Meus maakt het ons makkelijk: zijn ‘Dagelijkse kost’-verspakketten liggen voortaan in het rek bij Albert Heijn. Een snelle, makkelijke en smakelijke oplossing voor wie vers en voordelig zelf een Vlaamse klassieker op zijn bord wil toveren, aldus de televisiekok. “Gentse waterzooi is normaal niks waar je op een maandagavond thuis aan zou beginnen.” Wat betaal je voor zo’n doe-het-zelf-Meusbereiding

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »