Honden van Kathleen ernstig ziek na werken aan haar woning: “Al moet ik inboedel verkopen, ik zet door om ze te redden”

Om voorlopig onbekende reden zijn de honden van Kathleen V. sinds een aantal weken heel erg ziek. Na de uitvoering van een aantal werken in en rond haar woning blijken de dieren vergiftigd, maar hoe komt dat?

De golden retriever en een berner sennen kwamen op een leeftijd van acht weken bij het gezin van Kathleen. Beide pups groeiden gezond en geliefd op in en rond de woning in Beernem, tot de eigenaar van de woning werken liet uitvoeren. “Eind februari deed zich hier een asbestincident voor tijdens werken aan het dak. Hoewel ik niemand met de vinger wil wijzen, want daar is voorlopig geen enkele zekerheid over, startten de problemen na die uitgevoerde werken”, zegt V.

Begin maart werd haar golden retriever ernstig ziek. Van problemen met de spijsvertering tot een verstoorde lichaamstemperatuur en kwijlen, het dier zag volgens haar baasje heel erg af. “Ik liet de dierenarts bloed prikken en wachtte op de resultaten, maar werd halsoverkop doorgestuurd naar de dierenkliniek. Het dier bleek onderkoeld en ze vertelden me dat alle organen aangetast waren. Een dag later lieten de dierenartsen me de keuze: haar laten inslapen, of opereren in de hoop alle kwaadaardige delen weg te halen.”

Weer ziek na operatie

Van inslapen was voor V. geen sprake. “Ik heb al heel veel meegemaakt en keer op keer vond ik steun en toeverlaat bij die dieren. Zij zijn heel strijdvaardig en ik krijg enorm veel liefde van die beestjes. Het is dan ook niet aan mij om het voor hen op te geven. Ik liet haar dus opereren en die ingreep verliep succesvol. Een dag later mocht ze opnieuw mee naar huis en at ze haar korrels zoals normaal. Drie uur later werd ze opnieuw heel erg ziek en ’s morgens moest ik er weer in allerijl mee naar de artsen. Na een tijdje aan het infuus en een cocktail van elf soorten medicatie was ze opnieuw aan de beterhand en gaven de dokters aan dat ze naar huis mocht.”

Toch voelde V. aan dat er iets niet pluis was. Samen met een andere dierenarts besliste het baasje om het dier nog opgenomen te laten. En terecht zo bleek, want de situatie verslechterde opnieuw. Een dag later werd het dier opnieuw geopereerd. “Het onderzoek wees uit dat de golden retriever door een element van buitenaf ziek werd. De dokters vermoeden dat het dier gif binnenkreeg. Na de werken aan mijn dak heeft de hond even buiten in de voortuin gelopen en mos in haar muil gehad. Kreeg ze via die weg een bepaalde stof binnen waar ze absoluut niet tegen kon?”, vraagt het baasje zich af.

“Ik deed alles voor mijn vijf kinderen, waarom zou ik dat voor mijn honden niet doen?”

Gedurende de constante bezoeken aan de dierenkliniek en dierenarts bleek ook de berner sennen ziek te worden. “Ik zag dat het dier kort van adem was en erg veel dronk. Ook zij bleek aangetast met de stof. Beide honden kregen dus een giftige stof binnen”, vertelt V.

Omdat de Beernemse ondertussen middenin een verhuis zit, vond ze onderdak voor beide dieren bij een koppel in Olen. “Ook mijn dochter logeert daar nu. Ik ben die mensen enorm dankbaar, want ik zadel ze op met twee doodzieke honden en een vijftienjarige meid die heel erg inzit met haar huisdieren. Ze cancelde al haar plannen tijdens de vakantie om bij haar honden te zijn. Dat is voor die mensen geen evidentie, dat weet ik”, beseft V.

Enorme facturen

Fysiek zijn de honden ondertussen aan de beterhand, al moeten ze nog revalideren. “Maar beide dieren zijn getraumatiseerd na al die operaties en bezoeken aan de dierenkliniek. Ze lijden enorm aan verlatingsangst”, gaat V. verder. “Bovendien blijf ik achter met enorme facturen. Veel mensen verklaren me gek, maar ik blijf doorzetten. Ik heb vijf kinderen en steeds deed ik alles voor hen, waarom zou ik dat voor mijn honden niet doen? Al moet ik mijn inboedel verkopen, ik doe er alles aan om ze te redden.

De voorbije weken nam V. al contact op met de politie, gemeentediensten en zelfs hogere overheden. “Maar overal stuurt men me van het kastje naar de muur. De politie wil zelfs geen pv opmaken. Door dit verhaal naar buiten te brengen, wil ik de mensen attent maken en benadrukken hoe voorzichtig ze moeten zijn met hun dieren. Ik belde zelfs al naar het asbestfonds, maar zonder pv kan je niets beginnen. Ik wil ook niemand met de vinger wijzen want de exacte oorzaak is bij niemand bekend. We weten alleen dat mijn honden door iets geïnfecteerd zijn.”

Steunactie

V. zette ondertussen een steunactie op. “Misschien zijn er mensen die dit herkennen en weten wat ik kan doen om de kosten beter te dragen of de oorzaak te kennen? Alle hulp is welkom”, besluit .

De actie steunen kan via https://steunactie.be/actie/dringend-help-deze-2-honden/-34246. Meer info: 0474 83 12 50.

The post Honden van Kathleen ernstig ziek na werken aan haar woning: “Al moet ik inboedel verkopen, ik zet door om ze te redden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub

Op zondag 19 mei is er de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon met aankomst op het domein van het kasteel van Oostkerke. Voor de plaatselijke Triathlonclub Damme de gelegenheid om er hun clubkampioenschap te houden.
The post Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg: “Situatie ziet er niet goed uit”

De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord is gevonden. Dat meldt het hoofd van hulporganisatie Iraanse Rode Halve Maan, die eraan toevoegt dat de situatie “niet goed” is. Reddingswerkers zijn op weg naar de helikopter. Ingewijden melden aan persbureau Reuters dat de kans klein is dat Raisi en de andere acht inzittenden de crash hebben overleefd.

Lees meer »

EU-lidstaten keuren nieuwe asiel- en migratiepact definitief goed

De lidstaten van de Europese Unie hebben zonder discussie het licht op groen gezet voor het nieuwe asiel- en migratiepact. Het wetgevend pakket, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, “zal zorgen voor een beter functionerend systeem, met vlotte grensprocedures en werkende digitale systemen die over heel de EU met elkaar in verbinding staan”.

Lees meer »

Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart

’t Poatersgat, het bekende café in de kelder van het voormalig Jezuïetenklooster in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge, heeft het faillissement aangevraagd. Tom Decock, de zoon van de overleden uitbater, wil de zaak nieuw leven inblazen.
The post Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Salsa dansen met K3 en Clouseau ontroert tot tranen toe: dit was ‘Liefde voor muziek’

De voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ stond dinsdagavond volledig in het teken van Tourist LeMC. Zijn hits werden onder handen genomen door Stan Van Samang, Clouseau, Suzan & Freek, K3, Jasper Steverlinck, Laura Tesoro, Regi en Johannes Genard van School is Cool. Van een emotionele cover van ‘Koning Liefde’ – die iedereen stil kreeg – tot een uitbundig feestje

Lees meer »

“Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en paars-wit schaakmat”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

Niet alleen Miss USA geeft er de brui aan: ook Miss Teen USA stapt uit het niets op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

“Hij bewijst nu mijn ongelijk. Ik heb dat graag”: Lefevere lijkt weer in Alaphilippe te geloven, al neemt hij z’n woorden niet (helemaal) terug

Na 346 dagen zonder overwinning heeft Julian Alaphilippe weer een koers gewonnen. De Franse renner was de snelste en de beste in rit twaalf van de Giro. Met de zege vond hij niet alleen het plezier in zijn werk terug. Ook grote baas Patrick Lefevere lijkt, na de kritiek, weer in Alaphilippe te geloven. “Al was het niet dat ik

Lees meer »