Zware aardbeving in Taiwan – Directeur De Studio op non-actief na verhaal over grensoverschrijdend gedrag

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu O.J. Simpson op 76-jarige leeftijd overleden is, blijft de vraag ‘heeft hij het gedaan’ onbeantwoord

Hij was acteur, sportman, televisiepersoonlijkheid, maar vooral moordverdachte. O.J. Simpson beroerde Amerika en de wereld. Hij stond in ‘het proces van de eeuw’ terecht voor de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend, maar werd vrijgesproken. Simpson stierf op 76-jarige leeftijd en laat zo de wereld achter met de eeuwige vraag: ‘Heeft hij het gedaan?’ De theorieën over zijn schuld

Lees meer »

Koen Wauters heeft al 10 jaar innige band met Laura Tesoro: “Iemand als Laura wil je gewoon in je leven”

Exact 10 jaar geleden – in 2014 – draaide Koen Wauters (56) voor een toen piepjonge Laura Tesoro (27) in ‘The voice van Vlaanderen’. Winnen deed ze niet, maar Wauters nam haar wel onder zijn mediavleugels. Met succes. Want na menig tv-programma delen ze nu zelfs samen het podium in het jubileumseizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Ik ben enorm trots

Lees meer »

Zware aanrijding in Hooglede: drie inzittenden naar ziekenhuis

Langs de Diksmuidsesteenweg in Hooglede kwam het maandagavond omstreeks 18.30 uur tot een zware aanrijding tussen een Opel en een Peugeot. Niemand geraakte zwaargewond, maar drie inzittenden werden wel overgebracht naar AZ Delta in Roeselare.
The post Zware aanrijding in Hooglede: drie inzittenden naar ziekenhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emma Meesseman wint voor zesde (!) keer de EuroLeague: “Blij om deel uit te maken van legendes”

Opnieuw een hoogdag voor Belgian Cat Emma Meesseman (30): eerst voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Later op de dag won ze met Fenerbahçe de finale van die EuroLeague. Tegen Villeneuve d’Ascq werd het 106-73. Meesseman was goed voor 22 punten. Voor de zesde

Lees meer »

Zullen er écht Vlaamse ziekenhuizen moeten sluiten door nieuwe Europese begrotingsregels, zoals vakbonden aanklagen? Dit denken experts ervan

De vakbonden slaken een noodkreet: ons land zou niet langer in staat zijn scholen en ziekenhuizen te financieren door nieuwe Europese besparingen. Klopt dat wel? En hoeveel moeten we juist besparen van Europa? Moet de prijs van zorg bijvoorbeeld omhoog? ‘Ja’, zegt de één. ‘Niet wenselijk’, zegt de ander. Begrotingsexpert Herman Matthijs en toplui uit de zorg en het onderwijs

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »