Tantra-massages en pikante opmerkingen: Antwerps kunstencentrum De Studio zet directeur op non-actief na verhaal over grensoverschrijdend gedrag

In het Antwerpse kunstencentrum De Studio heeft de raad van bestuur beslist dat directeur Marc Verstappen tijdelijk een stap opzij moet zetten wegens een onderzoek naar seksisme en ongepast flirtgedrag. Aanleiding is de publicatie ‘Life is but a dream’ van theatermaker Julie Cafmeyer. Daarin wordt gesuggereerd dat Verstappen misbruik maakte van zijn positie in de periode dat Cafmeyer als theatermaker aan De Studio verbonden was. “Wat denken jullie wel? Dat een zevenentwintigjarig meisje zin heeft om met een vijftigjarig koppel te vrijen?” 

Meer krantenkoppen in België

7 jaar cel voor gijzeling en diefstal in juwelierszaak in Knokke-Heist

Een Nederlandse gangster moet voor 7 jaar de gevangenis in voor een gijzeling en een diefstal in een juwelierszaak in Knokke-Heist ruim een jaar geleden. Samen met 2 andere gangsters gijzelde hij eerst in Brugge een vrouw die in de winkel werkte. Daarna stalen voor ze zowat 1 miljoen euro aan juwelen. Maar na een spectaculaire achtervolging kon de politie

Lees meer »

Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’

Op de wijk Rodenburg komt Renzy Tielens samen met psycholoog Guido Verhaeren zijn aangrijpende levensverhaal doen. Op die manier wil hij er mee voor zorgen dat de problematiek van intrafamiliaal geweld niet van de politieke agenda verdwijnt.
The post Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crisis in Franstalig België: MR steunt toch enkele decreten van coalitie nadat PS en Ecolo “stekker uit regering hebben getrokken”

Na de pijnlijke breuk binnen de regering van de Franse Gemeenschap over een veelbesproken decreet over de hervorming van het hoger onderwijs, hebben meerderheidspartijen MR, Ecolo en PS woensdag toch een spoor van eenheid getoond door gezamenlijk een reeks decreten goed te keuren in het parlement. Zo kregen verschillende decreten van ministers van PS en Ecolo de steun van coalitiepartner

Lees meer »

Korpschef nadat 38 transmigranten op rubberboot politiebevelen negeren: “Moeten er écht eerst doden vallen?”

“Dit is een zoveelste bewijs: het wordt alleen maar erger.” De West-Vlaamse korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm nu afgelopen weekend 38 transmigranten op een rubberboot de gevaarlijke oversteek van de Belgische kust naar Engeland weigerden te staken. Bijna gelijktijdig pakte zijn politie 15 transmigranten op in Koksijde. Waarom kiezen ze precies voor de Belgische kust en vanwaar plots zo veel

Lees meer »

250 overlevenden van aanslag op Ariana Grande-concert spannen rechtszaak aan tegen Britse geheime dienst MI5

Meer dan 250 overlevenden van de bomaanslag, na een optreden van de Amerikaanse popster Ariana Grande in 2017, spannen een rechtszaak aan tegen de Britse geheime dienst MI5. Vorig jaar stelde een veiligheidsrapport vast dat MI5 belangrijke informatie over de dader binnenkreeg waardoor het drama had kunnen worden vermeden. Bij de aanslag in de Manchester Arena kwamen 22 mensen om

Lees meer »

Stamceldonor gevonden voor Rachèle na zoektocht van anderhalf jaar: “Ze zal weer kind kunnen zijn”

Anderhalf jaar heeft de zoektocht geduurd, maar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg is gevonden. De kleine Rachèle heeft een stamceldonor en kan dus een transplantatie ondergaan. Dat heuglijke nieuws liet mama Evie Landuyt maandagavond weten via sociale media. Evie en haar man benadrukken dat ze iedereen ontzettend dankbaar zijn voor alle moeite en het grote engagement dat tijdens de

Lees meer »

“Voor jullie is hij een monster, voor mij was hij een heel zieke jongen”: vader van dader steekpartij Sydney vecht tegen de tranen in aangrijpend interview

“Voor jullie is hij een monster. Voor mij was hij een heel zieke jongen.” De vader van de dader van de steekpartij in Sydney vecht tegen de tranen terwijl hij enkele journalisten te woord staat voor zijn huis in Toowoomba. De agente die zijn zoon uiteindelijk doodschoot, neemt Andrew Cauchi (76) niets kwalijk. “In haar plaats zou ik net hetzelfde

Lees meer »

“Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”: West-Vlaamse start-up trekt naar Silicon Valley met nieuwe app

Dankzij een toevallige ontmoeting in Amsterdam mogen Sietse Schelpe (41) en Marloes Decraemer (41) naar Startup Grind in Silicon Valley, de belangrijkste samenkomst voor veelbelovende starters in de techwereld. Het echtpaar bouwt aan Wetime, een innovatief platform waarbij artificiële intelligentie in een handomdraai een kant- en klare reis of citytrip voor je genereert.
The post “Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”:

Lees meer »

Liveblog – Israël en Biden: “Bijna alle drones en raketten van Iran zijn onderschept”, VN en G7 komen straks samen 

Iran heeft een aanval met drones en raketten op Israël uitgevoerd. Volgens het Israëlische leger is het grootste deel van de meer dan 200 projectielen onderschept. Een basis van het Israëlische leger werd geraakt en er is voorlopig melding van 1 slachtoffer. De internationale gemeenschap veroordeelt de aanval. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag bijeen. Volg de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Lees meer »

Achterstand in asieldossiers piekt

16:34 De werklast en de dossierachterstand bij het Commissariaat-generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen is torenhoog. Ondanks meer personeel en vernieuwde procedures loopt de achterstand verder op.

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vrouwenwedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers, ambulances moeten voorbij peloton

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »