“Denk je dat een 27-jarige zin heeft om met een 50-jarig koppel te vrijen?”: kunstencentrum De Studio zet directeur op non-actief na publicatie Julie Cafmeyer

In het Antwerpse kunstencentrum De Studio heeft de raad van bestuur beslist dat directeur Marc Verstappen tijdelijk een stap opzij moet zetten wegens een onderzoek naar seksisme en ongepast flirtgedrag. Aanleiding is de publicatie ‘Life is but a dream’ van theatermaker Julie Cafmeyer (36). Daarin wordt gesuggereerd dat Verstappen misbruik maakte van zijn positie in de periode dat Cafmeyer als theatermaker aan De Studio verbonden was. “Je kunt toch niet je hele carrière lang met iedereen flirten en seksueel getinte opmerkingen maken over ‘new tantra’ om vervolgens totaal verontwaardigd te zijn als iemand je erover aanspreekt?” 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs het dak van zijn stoel krijgt het hard te verduren: Medvedev gaat opnieuw tekeer tegen umpire

Een nieuw toernooi, een nieuwe uithaal van Daniil Medvedev. Deze keer in de tweede ronde op het toernooi van Monte Carlo tegen Gaël Monfils. Na twee verkeerde beslissingen van een lijnrechter verloor hij de controle. Tijdens een rustmoment ging hij woedend tekeer tegen de Zweedse umpire Mohamed Lahyani. Medvedev won de wedstrijd wel in twee sets (6-2 en 6-4). Maar

Lees meer »

Van nachtelijk verbod tot snelheidslimiet: Brusselse burgemeesters willen e-steps aan banden in strijd tegen drugscriminelen

Verschillende Brusselse burgemeesters trekken aan de noodrem, nu het geweld van drugscriminelen in de hoofdstad uit de hand loopt. Voor oplossingen kijken ze vooral naar de Brusselse regering, maar ook op lokaal niveau worden initiatieven genomen. Een nachtelijk verbod op elektrische steps, het favoriete vervoersmiddel van heel wat criminelen in de hoofdstad, op aangeven van Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf

Lees meer »

Tatianna start lessen ‘body & mind-wandelingen’ in Spiere: “We nemen mensen mee op wandel in de natuur”

Vanaf april start een nieuwe lessenreeks ‘body & mind-wandelingen’ met lesgever Tatianna Dejaegere. Deze lessenreeks combineert wandelen met invloeden uit de yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Er zijn tien outdoortrainingen voorzien. De start is op woensdag 10 april, aan de sluis in Spiere.
The post Tatianna start lessen ‘body & mind-wandelingen’ in Spiere: “We nemen mensen mee op wandel in

Lees meer »

Twee weken geleden lukte het nog niet, maar boot van Jacques Brel ligt na 16 jaar restaureren eindelijk weer in het water

Askoy II, hét bekende zeiljacht van Jacques Brel, ligt na zestien jaar restaureren voor het eerst opnieuw in het water. Twee weken geleden eindigde de eerste poging in mineur, nadat een waterlek ontdekt werd. Na herstellingswerken lukte de tweede poging dan weer wel. “Onze maiden trip wordt er eentje van Zeebrugge naar Blankenberge”, zegt bezieler Piet Wittevrongel.

Lees meer »

Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis

De Rode Kruisstickerverkoop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei. Cultureel ambassadeur uit Poperinge, Ygor, ondersteunt dit jaar maar al te graag de actie voor de vrijwilligers in zijn stad.
The post Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Seizoen van ION Basket Waregem zit erop

Met de uitschakeling van de dames van ION Basket Waregem in de hoogste klasse, zit het seizoen erop, net als voor de heren. Basketkenner Peter Castelein, actief als coach to coach bij de club, analyseert beide ploegen.
The post Seizoen van ION Basket Waregem zit erop appeared first on KW.be.

Lees meer »