De Studio zet directeur op non-actief na verhaal over grensoverschrijdend gedrag

In het Antwerpse kunstencentrum De Studio heeft de raad van bestuur beslist dat directeur Marc Verstappen tijdelijk een stap opzij moet zetten. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ikea ontkent Greenpeace-rapport: “We aanvaarden geen hout uit beschermde oerbossen in onze producten”

De Zweedse meubelketen Ikea is het niet eens met het beeld dat in het onderzoek van Greenpeace over de keten wordt geschetst. Volgens Greenpeace halen bedrijven die voor Ikea produceren, hout uit enkele van de laatste Europese oerbossen in Roemenië. “We kunnen duidelijk stellen dat we het gebruik van hout uit beschermde oerbossen in geen gevallen in onze producten accepteren”,

Lees meer »

Man in VS besmet met variant van vogelgriep, bevestigt WHO

In de Verenigde Staten is een persoon besmet geraakt met de H5N1-variant van het vogelgriepvirus. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag bevestigd, nadat de autoriteiten van de Amerikaanse staat Texas eerder al gewag maakten van de besmetting. De patiënt was met het virus in contact gekomen door besmette melkkoeien en ontwikkelde op 27 maart symptomen.

Lees meer »

Trossard, de beste invaller van Europa, voorkomt nederlaag voor Arsenal: “En nu moeten we het in München afmaken”

In Londen leek een verrassend sterk Bayern München lange tijd op weg naar een onverwachte en onverhoopte overwinning. Rode Duivel Leandro Trossard, een halfuur voor tijd in het veld gekomen bij Arsenal, tekende echter voor de 2-2-gelijkmaker. “De coach zei me om de match te doen keren. Gelukkig heb ik de ploeg opnieuw kunnen helpen.” In de andere kwartfinale hielden

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een vraag over burn-out?

Eén op de zes werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt er risico op, blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Mogelijk heb je zelf ook vragen over burn-out? Hoe kaart je dit thema aan op het werk en hoe kun je ervan genezen? Experten geven een antwoord op al jouw vragen: stel ze hieronder.

Lees meer »

Knip aan De Kromte wordt nog voor het verlof doorgevoerd: “Al in de jaren tachtig was daar sprake van”

Nog voor de zomervakantie zal het stukje Tieltstraat dat tussen de Ringlaan (N37) en de Vijfstraat ligt afgesloten worden voor het verkeer. Oppositiepartij NPE vreest dat die ingreep voor gevaarlijke situaties zal zorgen, maar de bewoners van het stukje straat zien geen graten in het idee. Al zal het sowieso wel drukker worden aan het kruispunt met de Vijfstraat.
The

Lees meer »

Man (20) steekt zonder kijken over en wordt overreden door vrachtwagen: “Hopelijk kan zijn been gered worden”

Een 20-jarige jongeman is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij in Zarren (Kortemark) onder een vrachtwagen belandde. Dat gebeurde toen hij plots zijn bus zag naderen, een spurtje trok en zonder te kijken de straat op het zebrapad overstak. Een traag rijdende trucker kon hem niet meer ontwijken. “Die jongen liep een zware enkelbreuk en open beenbreuk op, hopelijk kan zijn

Lees meer »

VKSO Zerkegem start met B-ploeg

Wim Feys is een graag geziene voorzitter. Als hij in de kantine vertoeft komt iedereen hem groeten en krijgt een vriendelijk woord. Als bedrijfsmanager houdt hij er evenwel een stipt uurrooster op na. Wie met hem binnen de vereniging een afspraak boekt wordt verondersteld op tijd aanwezig te zijn.
The post VKSO Zerkegem start met B-ploeg appeared first on KW.be.

Lees meer »