Kunstenhuis De Studio zet directeur op non-actief na verhaal van Julie Cafmeyer over grensoverschrijdend gedrag

Auteur Julie Cafmeyer publiceerde een verhaal over het seksisme en ongepast flirtgedrag van de theaterdirecteur met wie ze jarenlang werkte. Het Antwerpse kunstenhuis De Studio zet directeur Marc Verstappen nu tijdelijk opzij en start een onderzoek.

 

Meer krantenkoppen in België

Gezin van Christophe (43) trots op zijn prestaties in The Voice: “Stiekem droom ik ervan om door te stoten tot de finale”

Stoot Christophe Verholle (43) uit Roeselare opnieuw door naar de volgende liveshow van The Voice van Vlaanderen? Het antwoord op die vraag weten we na vanavond, want dan probeert de sympathieke Roeselarenaar opnieuw om het beste van zichzelf te geven in het populaire VTM-programma. Wij zochten Christophe en zijn gezin op en wilden wel eens weten hoe trots ze wel

Lees meer »

DE INSIDER. Zal Israël echt de stad aanvallen waar alle Palestijnse burgers gevangen zitten? “Voor Netanyahu staat er veel op het spel”

Israël blaast warm en koud rond de oorlog in Gaza. Enerzijds trekken ze troepen terug, anderzijds dreigt premier Netanyahu met een aanval op Rafah, de enige stad waar burgers tot nog toe relatief veilig waren. Komt dat er echt van, hoewel de hele wereld smeekt om het niet te doen? “Die mensen daar wachten bevend af op wat er gaat

Lees meer »

Spoedoverleg tussen mijngemeenten over opvang van ondergedoken Koerdische familie

Vanmiddag heeft Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren (Vooruit) een spoedoverleg samengeroepen om noodopvang te vinden voor 5 Koerdische gezinnen uit Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen. Sinds de rellen van 24 maart tussen de Turkse gemeenschap en aanhangers van de Koerdische PKK leven zij ondergedoken, omdat ze zich niet langer veilig voelen in hun eigen gemeente.

Lees meer »

Opvolger van Luis Rubiales wil kritische vragen ontwijken, maar staat voor schut met neptelefoontje

Pedro Rocha, de interim-voorzitter van de Spaanse voetbalbond na het vertrek van de veelbesproken Luis Rubiales, is ook al in opspraak geraakt. Toen hij vrijdagmiddag buiten de rechtbank in Madrid kritische vragen van journalisten probeerde te ontwijken stond hij ook nog eens voor schut toen zijn telefoon ging, terwijl Rocha al even deed alsof hij druk aan het bellen was.

Lees meer »

NMBS legt extra treinen in naar de kust

De NMBS legt zaterdag extra treinen in tussen het binnenland en de kust. Dat bevestigt de woordvoerder van de spoorwegmaatschappij. Zaterdag belooft een zonnige lentedag te worden, met temperaturen tot 18 graden aan zee.
The post NMBS legt extra treinen in naar de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nog één keer een repetitie van de fanfare meemaken”: Emotioneel verjaardagscadeau voor 90-jarige Gaston Logghe

Gaston Logghe droomde ervan om zowat 70 jaar na zijn laatste repetitie bij de Koninklijke Fanfare Orpheonisten nog eens een repetitie van de vereniging bij te wonen. Onder impuls van zijn familie en de sympathieke bende muzikanten beleefde de kwieke negentiger een avondje om nooit te vergeten. “Dit brengt een pak herinneringen en emoties naar boven.”
The post “Nog één

Lees meer »

Brits parlementslid (36) onder druk gezet nadat hij naaktfoto’s deelde met man via gay-datingapp Grindr

De Britse politicus William Wragg (36) heeft telefoonnummers van partijgenoten gedeeld met een man die hij op de datingapp Grindr leerde kennen. Het hooggeplaatst parlementslid had eerder naaktfoto’s van zichzelf met de man gedeeld, maar die werden later gebruikt om hem af te persen. Het is het zoveelste (seks)schandaal dat voor opschudding zorgt in de Britse politiek.

Lees meer »

“Gaan ze olympische atleten in zo’n bruine soep laten zwemmen?” Waarom zwemmen in de Seine al meer dan 100 jaar verboden is

Het moet één van de hoogtepunten worden van de Olympische Zomerspelen in Parijs: triatleten en langeafstandszwemmers die kampen om een medaille in de Seine. Maar het water is momenteel te vuil. En zo blijft zwemmen in de Seine een verre droom voor de Parijzenaars. Officieel verboden sinds 1923. Herhaaldelijk beloofd sinds 1988. Belofte die echter nooit kon ingelost worden. Ook

Lees meer »