RECONSTRUCTIE. Hoe kon Sidra (4) gekneld raken en stikken tijdens turnoefening in klimrek? “We gaan haar begraven in Marokko”

“We zijn boos en worden verscheurd door verdriet”, zegt de mama van de vierjarige Sidra. Het meisje is na vijf dagen overleden, nadat ze vorige week vrijdag tijdens een turnoefening op school in Burcht gekneld kwam te zitten in een klimrek. Sidra stikte en kreeg een hartaanval. Het ongeluk roept veel vragen op bij haar ouders. Hoe kon dit ongeval gebeuren? 

Meer krantenkoppen in België

“Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap met cowboyhoed trekt speelgoedwapen aan sociale kruidenier in Oostkamp

B.C. (32) had duidelijk weinig tijd toen hij vlak voor openingstijd een speelgoedwapen trok aan de sociale kruidenier in Oostkamp. In beschonken toestand dreigde hij ermee te schieten als de winkel niet snel de deuren opende. Zijn opvallende kledingstijl verleidde de verdediging tot een verwijzing naar de VRT-reeks Chantal.
The post “Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA. Witsel en Vermeeren zien vanop de bank hoe Correa Atlético op voorsprong zet

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

“Heel zielig en triestig”: Bart Verhaeghe pleit voor uitstel in competitie nu Club halve finale speelt, maar vangt bot door overvolle kalender

Een historische avond voor Club Brugge. En dus trok ook de voorzitter himself na de wedstrijd tegen PAOK naar de mixed zone. Met onder meer een oproep richting de kalendermaker. “We gaan vragen om onze competitiematchen vóór Fiorentina uit te stellen.” De kalendermanager heeft Club echter al laten weten dat er geen ruimte is om hun wedstrijden te verplaatsen.

Lees meer »

‘Mijn restaurant’-winnaar Jelle heropent de deuren van zijn pizzazaak: “Ik at en sliep nog amper… toen greep mama in”

“Ik was even de pedalen kwijt, maar het gaat inmiddels weer beter met mij”, zegt Jelle Temmerman (42), die samen met zijn moeder Micheline het eerste seizoen van ‘Mijn restaurant’ won. Anderhalve maand nadat hij noodgedwongen z’n pizzazaak sloot, staat hij er weer aan het fornuis. “Als zelfstandige is het niet zo evident om de pauzeknop in te drukken”, klinkt

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in

Lees meer »

“Die aansteker is om thuis kaarsen te branden”: pyromaan ging al 27 keer vrijuit, maar vliegt nu toch achter tralies

Al dertig jaar lang wordt de 51-jarige Dieter K. uit Balen gelinkt aan brandstichtingen. Hij zou zelfs de woning van zijn ouders in brand hebben gestoken. In het verleden ging hij voor 27 brandstichtingen nog vrijuit bij gebrek aan bewijs. Dit keer wordt hij wel tot 5 jaar cel én een gigantische schadevergoeding veroordeeld voor pyromanie in zijn eigen dorp.

Lees meer »