“Vermijd uitdrukkingen als ‘ze slaapt nu voor altijd’”: hoe ga je als school om met de klasgenootjes van overleden Sidra (4)?

Sidra, het meisje (4) dat vijf dagen lang in coma lag na een turnongeluk op school, is overleden. Haar plaatsje in de klas zal na de paasvakantie leeg blijven. Hoe ga je als school om met het overlijden van een kleuter?

 

Meer krantenkoppen in België

Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden”

Vorig jaar, op dinsdag 18 april 2023, knipte gewezen burgemeester Ruth Vandenberghe het lint door tijdens de officiële opening van patron. in de Burgemeester Reynaertstraat. “Waarvan ik het meest heb genoten afgelopen jaar? Zien hoe de mensen zich hier amuseren”, zegt uitbater Ibn Demanet.
The post Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw gezichtsverlies voor ons leger: missie fregat Louise-Marie in Rode Zee uitgesteld na incident

Het Belgische fregat Louise-Marie vaart voorlopig niet naar de Rode Zee. De trainingsperiode in de Middellandse Zee wordt voor onbepaalde tijd verlengd. Dat werd beslist na een incident tijdens een training waarbij een droneaanval werd gesimuleerd. Een luchtafweerraket aan boord van het schip bleef daarbij blijven in de lanceerbuis, en ook de andere wapens konden de aanval niet afslaan.

Lees meer »

Verkleumde Nederlanders op Zugspitze gered: sneakers en joggingbroeken blijken geen match voor winterse bergtocht

Twee Nederlanders wilden dinsdag de Zugspitze, met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland, beklimmen. Maar daarvoor hadden ze niet bepaald de meest geschikte outfit gekozen. Een weersomslag gooide bovendien roet in het eten, waardoor hun avontuur bijna in een drama eindigde. Een reddingsteam moest het verkleumde duo van de berg halen, zo meldt ‘Bild’.

Lees meer »

Jeugdensemble Jorko brengt koffieconcert: “Er staan muziek, taart en koffie op het programma”

Het jeugdensemble Jorko staat klaar om op zondag 5 mei om 15 uur in de zaal van cultuurcentrum De Balluchon een geweldig koffieconcert te verzorgen. Voor de liefhebbers van muziek en zoete lekkernijen belooft het een onvergetelijke namiddag te worden.
The post Jeugdensemble Jorko brengt koffieconcert: “Er staan muziek, taart en koffie op het programma” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken lanceert 116 voorstellen om immigratiestop te realiseren

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft dinsdag zijn nieuwe boek voorgesteld, Immigratiestop, waarin hij 116 voorstellen lanceert die een radicale ommezwaai in het asiel- en migratiebeleid van ons land volgens hem mogelijk maken. Negen van de voorstellen moeten Europees niveau worden gerealiseerd en zijn dus voor de (middel)lange zijn, de overige 107 zijn volgens Van Grieken onmiddellijk implementeerbaar.

Lees meer »

Briljanten feest voor Marcel en Lisette

Marcel Delrue (89) en Lisette Demeyere (89) uit de Ketelbuiserstraat in Lichtervelde trouwden 65 jaar geleden, op 23 januari 1959.
The post Briljanten feest voor Marcel en Lisette appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winnaar ‘Het Onbekende’ is bekend en gaat naar huis met 16.600 euro

Het spel is gespeeld. Na wekenlang kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ mag Liz zich officieel de winnares van ‘Het Onbekende’ noemen. De 30-jarige kandidate uit Sint-Truiden haalde het tijdens een spannend bufspel van haar tegenspeler Loïc. Als gevolg ging zij met een geldkoffer gevuld met 16.600 euro naar huis. “Ik heb een sponsorkindje in India, dus die ga ik wat

Lees meer »