Sidra (4) nog steeds kritiek nadat ze gekneld raakte tijdens turnoefening: “We blijven hopen dat ons dochtertje wakker wordt”

De kleine Sidra (4) uit Zwijndrecht vecht nog steeds voor haar leven, nadat ze vrijdag gekneld raakte en stikte in een klimrek tijdens een turnoefening. Haar ouders waken al vier dagen aan haar bed. “We begrijpen nog steeds niet hoe dit kon gebeuren.”

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kiev zegt Russisch grondoffensief bij Charkiv te hebben gestopt – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Wijndomein Entre-Deux-Monts blaast 20 kaarsjes uit: “De klimaatsverandering iets is waar we serieus rekening mee moeten houden”

Het begon met een enkele druivenranken op een akker van grootvader Jean, maar ondertussen groeide Entre-Deux-Monts met zijn 25 hectare uit tot het grootste wijndomein van de Westhoek. Dit jaar blaast het wijndomein twintig kaarsjes uit en we mogen gerust spreken van een succesverhaal. Vanzelfsprekend was het echter allemaal niet voor wijnbouwer Martin Bacquaert. Het was en is niet enkel

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te vermoorden

Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op zijn assisenproces toegegeven dat hij een plan had om iemand te vermoorden en te beroven. Tijdens het uitgebreide verhoor door voorzitter Antoon Boyen hield de Iraakse Oostendenaar wel vol dat zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) op 9 maart 2020 eigenlijk een toevallig slachtoffer was.
The post Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te

Lees meer »

“Minstens 977 miljoen aan Belgische militaire hulp dit jaar”: wat zal De Croo Zelensky allemaal bieden? Volg hier hun gezamenlijke persconferentie

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België engageert zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen

Lees meer »

Pep Guardiola geeft zijn zegen over nakende overgang Vincent Kompany naar Bayern München: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.”

Lees meer »

Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere

Morgen woensdag wordt afscheid genomen van André Lacoere, voormalig gemeenteraadslid en schepen. Hij is op 22 mei op 90-jarige leeftijd overleden. Lacoere was behalve lokaal politicus ook de drijvende kracht achter diverse Bredense verenigingen. Hij was getrouwd met Jeannine Willaert en vader van Wilfried en Liliane Lacoere.
The post Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere appeared first on

Lees meer »