Sidra (4) nog steeds kritiek nadat ze gekneld raakte tijdens turnoefening: “We blijven hopen dat ons dochtertje wakker wordt”

De kleine Sidra (4) uit Zwijndrecht vecht nog steeds voor haar leven nadat ze vrijdag gekneld raakte en stikte in een klimrek tijdens een turnoefening. Haar ouders waken al vier dagen aan haar bed. “We begrijpen nog steeds niet hoe dit kon gebeuren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Douanier in beroep zwaarder bestraft voor lekken van info aan drugsmilieu

Het Antwerpse hof van beroep heeft een douanier uit Antwerpen zwaarder bestraft omdat hij informatie over containers, controles en collega’s had gedeeld met het drugsmilieu. Serge D. (41) werd veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en 24.000 euro boete. In eerste aanleg had hij vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en 8.000 euro boete gekregen.

Lees meer »

“‘F*ck, die bal is erachter’, zei Odoi tegen Mignolet”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ over waanzinnige apotheose

De laatste aflevering van ‘vier-nul’ en we hebben een landskampioen. Maar wat scheelde het. Odoi nadat hij de bal wegtrapte tegen Mignolet: “F*ck, die is erover”. Dé fase die over de titel besliste, is hoofdvoer voor de vaste analisten Marc Degryse, Frank Boeckx en Jarno Bertho bij presentator Aster Nzeyimana. Net als de hectische minuten, inclusief veldbestorming, die daarop volgden.

Lees meer »

Sabou vzw draagt kleuterschool over aan Burkinese overheid

Martine Coussement (68), de grote bezielster van vzw Sabou, draagt een kleuterschool in Sabou (Burkina Faso) over aan de overheid. Dit is het einde van een 15-jarig project van de vzw Sabou uit Rollegem. “Ik ben trots dat ik met de vzw Sabou na 15 jaar inzet een mooi project kan overdragen”, vertelt Martine.
The post Sabou vzw draagt

Lees meer »

3-0! Atalanta wint Europa League van ‘ongeslagen’ Bayer Leverkusen

De Italiaanse voetbalclub Atalanta Bergamo heeft de finale van de Europa League gewonnen. De ploeg versloeg het Duitse Bayer Leverkusen – dat dit seizoen nog in geen enkele competitie verloren had – met een verpletterende 3-0. Rode Duivel Charles De Ketelaere deelde mee in de feestvreugde. Lees er meer over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

“Als je moet kiezen tussen hem of Vermeeren, pak je toch altijd Hans mee?”: 4-0 hoopt op Vanaken op EK

Nadat het nieuws uitlekte dat er in de voorselectie van Tedesco een opvallend trio zit met Alderweireld, Witsel en De Cuyper, houdt VTM-voetbalpodcast 4-0 een pleidooi om ook Hans Vanaken zeker mee te pakken naar Duitsland. De middenvelder speelt geweldige Champions’ Play-offs en is de meest constante factor bij Club Brugge. “Maar krijgt hij ook voldoende waardering vanuit de bond?”,

Lees meer »

De Stroom, een vrijetijdsorganisatie voor mensen met een beperking, opent ontmoetingsruimte De Kajuit

In 2023 verhuisde de Spelotheek naar de Deelfabriek, waardoor de benedenverdieping van vzw De Stroom in de Sint-Janslaan 1 kwam leeg te staan. Op vrijdag 24 mei werd ‘De Kajuit’, een gezellig ingerichte polyvalente ruimte, geopend met een feest voor de vrijwilligers, gevolgd door een eerste fuif voor de deelnemers op zaterdag 25 mei. “Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Daarnaast

Lees meer »

Studenten dringen rectoraat binnen en vallen personeel UGent aan: “Vreedzaam protest is helemaal ontspoord”

Het protest aan de UGent tegen het geweld in Gaza wordt grimmiger. Het Oost-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar een incident van afgelopen vrijdag, toen een tiental studenten het rectoraat met geweld binnendrongen. Een beveiligingsagent kreeg een elleboogstoot, een personeelslid werd op de grond geduwd. Medewerkers vertellen wat er zich precies heeft afgespeeld: “Sommige collega’s hebben zich verschanst om

Lees meer »

Nieuwe fietsomniumverzekering van Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem dekt ook lichamelijke schade na val. Hoeveel kost dat?

Voortaan is het mogelijk jezelf te verzekeren tegen de medische kosten na een onzachte aanraking met het asfalt. Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem (54), nu als verzekeringsmakelaar aan de slag, bundelde zijn expertise voor de nieuwe fietsomniumverzekering van Callant Verzekeringen. “Met je beide armen in het gips zit je echt niet te wachten op zware medische kosten.” Dekt de nieuwe fietsomnium

Lees meer »

Trenson-Verbandt: burenduel op het veld, maar ook in het dagelijks leven: “Klup vs. de club van hiernaast”

Voor het echtpaar Patrick Trenson en Martine Calleeuw enerzijds en Albert Verbandt anderzijds wordt de derby niet enkel een burenstrijd op het veld. In het dagelijks leven zijn de buren immers ook voor hun ploeg actief in het Jan Breydelstadion. “Als Cercle thuis speelt, is het moeilijk om mij in te tomen”, vertelt Albert Verbandt.
The post Trenson-Verbandt: burenduel

Lees meer »

KIJK. Vrouw krijgt het aan de stok met vliegtuigpersoneel en zorgt dat heel het vliegtuig moet uitstappen

Een passagier van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines is gearresteerd nadat ze weigerde te vertrekken na een ruzie met de stewardessen. De vrouw zat bij een nooduitgang, maar weigerde de instructies op te volgen. Ook toen ze werd verzocht te vertrekken, bleef ze weigeren. De politie werd erbij gehaald en nam de vrouw mee. Door alle commotie moesten ook alle

Lees meer »

Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy D. bracht een 15-jarige Bruggeling met een bajonet om het leven. Binnenkort zal de verdachte een laatste keer verhoord worden door de onderzoeksrechter.
The post Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

Lees meer »

Brussel kroont stripcultuur tot cultureel immaterieel erfgoed

Het Belgische stripverhaal wordt opgenomen in de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat heeft staatssecretaris voor Erfgoed Ans Persoons (Vooruit) bekendgemaakt in het Stripmuseum. Persoons wil nu samenzitten met de andere gemeenschappen om het stripverhaal ook als UNESCO-werelderfgoed te laten erkennen.

Lees meer »