Oudste man ter wereld op 114-jarige leeftijd overleden

De Venezolaan Juan Vicente Perez Mora, de oudste man ter wereld, is gisteren op 114-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie, én de president van Venezuela Nicolás Maduro. 

Meer krantenkoppen in België

Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »

Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen

Sinds jaar en dag telt Menen twee sterke volleybalclubs met een lange traditie. Met de vernieuwde zaal in het vooruitzicht en om beide clubs te versterken gaan damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan nu fuseren. De naam van de eengemaakte club wordt Decospan Volley Team Menen.
The post Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen appeared first

Lees meer »

Man met borstkanker spant rechtszaak aan tegen overheid en wint: “Moest ik mijn geslacht veranderen om een terugbetaling te krijgen?”

Dirk Gogne (61) heeft borstkanker met uitzaaiingen. De kans dat hij binnen de vijf jaar overlijdt is 28%. Al blijft hij strijdvaardig. Zo spande hij een rechtszaak aan tegen het ministerie van Volksgezondheid… en won. Het vonnis zal wellicht mensenlevens redden, maar voor Dirk is het te laat. Hij is immers palliatief. “Het Virga Jesse-ziekenhuis is voor een groot stuk

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 78 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

Bom onder paardenevents in paardenstad Waregem? “Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden hier afgeblazen”

Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op terreinen naast recreatiedomein De Ster in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Nu staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd,

Lees meer »

Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfac­tuur door problemen bij Fluvius: “Wat als ik ineens 3.000 euro moet betalen?”

“Al sinds november krijg ik geen maandfactuur voor mijn elektriciteitsverbruik. Ik hou mijn hart vast voor het moment dat de afrekening dan toch komt”, zegt Sandrine Samyn aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij is een van de bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s die hinder ondervinden door IT-problemen bij Atrias, een nieuw data-platform van Fluvius en de netbeheerders. Wat kan je

Lees meer »

Eenzaamheid schaadt fysieke en mentale gezondheid

Eenzaamheid kan leiden tot een slechte fysieke en mentale gezondheid. Dat bewijst recent onderzoek in vakblad Nature. Gisteren nog raakte bekend dat een Antwerpse man een jaar lang dood in zijn woning lag, vermoedelijk ging het om een schrijnend geval van eenzaamheid. Sociologe Anja Declercq: "De beste preventie voor hersenziektes is niet puzzels oplossen, maar sociaal contact".

Lees meer »

LIVEBLOG PREMIER LEAGUE DARTS (20u of VTM 2). Kan Van Gerwen in Rotterdam revanche nemen voor teleurstelling van vorig jaar?

De Premier League darts houdt vanavond halt in Nederland. Ahoy in Rotterdam is het decor en Michael van Gerwen heeft er wat recht te zetten, want vorig seizoen sneuvelde hij er al in de kwartfinale. ‘MvG’ is wel in vorm: hij won vorige week in Birmingham. Toont hij dat meteen tegen wereldkampioen Luke Humphries? En wat kan Luke Littler? Volg

Lees meer »

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Martijn blikt terug op dramatisch climax tussen rivales in ‘Boer zkt vrouw’: “Mijn ogen zijn opengegaan”

Wat een onschuldig namiddagje shoppen moest worden, eindigde met bitsige discussies en tranen in de ogen. De concurrentiestrijd op het erf van Martijn (36) bereikte zondagavond een nieuwe climax in ‘Boer zkt vrouw’. Lynnsie (32) en Lisanne (32) kibbelden tegen de sterren op, Martijn keek het tafereel met lede ogen aan. In dit interview blikt hij uitgebreid terug op die

Lees meer »

Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year

Op de Volleyproms in Affligem werden maandagavond beste speler en speelster van het jaar uitgeroepen. In de categorie ‘rookie of the year’ won Noor Debouck.
The post Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year appeared first on KW.be.

Lees meer »