Oudste man ter wereld gestorven op 114-jarige leeftijd

De Venezolaan Juan Vicente Perez Mora, die in 2022 door Guinness World Records gecertificeerd werd als de oudste man ter wereld, is dinsdag op 114-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden werd door onder anderen de president van het land aangekondigd, die laat weten dat Perez “de eeuwigheid is binnengegaan”.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe moet het nu verder met Van Hool?

19:31 Met het faillissement komt er een eind aan de doodsstrijd van Van Hool die alles bij elkaar ruim twee maanden geduurd heeft. Wat betekent het einde van het bedrijf voor de belangrijkste betrokkenen?

Lees meer »

Leo van Vliet geeft straks ‘zijn’ Amstel Gold Race af aan Flanders Classics: “Ik heb niet mijn ziel aan de duivel verkocht”

Eerst hing de fotofinish verkeerd (2021). Toen werd de verkeerde winnaar omgeroepen (2022). Dat de latere winnaarTadej Pogacar door de auto van de koersdirecteur op sleeptouw werd genomen (2023), was dan toch de druppel te veel. Want zondag krijgt Leo van Vliet (68) een andere chauffeur. Na 28 jaar is Walter Planckaert vervangen. En over twee jaar geeft Van Vliet

Lees meer »

Bijna 20 activiteiten zetten rijke kustverleden in de kijker

Onder het motto ‘Thuis’ staat Erfgoeddag op zaterdag 20 en zondag 21 april volledig in het teken van het rijke verleden van de kust. Voor deze 23ste editie staan er in Oostende 19 gratis erfgoedactiviteiten op het programma, met het Maritiem Instituut Mercator als kloppend hart van het ‘Erfgoedweekend’.
The post Bijna 20 activiteiten zetten rijke kustverleden in de kijker appeared

Lees meer »

“Mijn dochter was open, spontaan en een knuffelaar, dat is compleet veranderd”: papa van meisje van 10 dat via Snapchat is misbruikt, doet zijn verhaal

"Open, creatief, spontaan, een knuffelaar: hoe mijn dochter voorheen was, dat is allemaal veranderd." Dat getuigt een vader nadat zijn dochter van 10 is gedwongen tot het maken van naaktbeelden via Snapchat door een man van 27 uit Kontich. De vader is tevreden dat de dader voor 7 jaar naar de gevangenis moet en hij is vooral blij dat de

Lees meer »

Naar een nieuwe oude dag

01:10 Tegen 2050 telt België dubbel zoveel 80-plussers. Als we willen dat voor die 1,2 miljoen mensen de oude dag geen lijdensweg wordt, moeten we dringend anders kijken naar wonen, tijdsbesteding en inspra…

Lees meer »