Oudste man ter wereld op 114-jarige leeftijd gestorven

De Venezolaan Juan Vicente Perez Mora, die in 2022 door Guinness World Records gecertificeerd werd als de oudste man ter wereld, is dinsdag op 114-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden werd door onder anderen de president van het land aangekondigd, die op X schreef dat Perez “de eeuwigheid is binnengegaan”. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw zwaar bevangen door CO-intoxicatie in Brussel

In de Brusselse deelgemeente Laken is een 40-jarige vrouw ernstig bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. De oorzaak van de intoxicatie lag bij de waterboiler in de badkamer. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

KIJK. Bernabéu ligt hem: een terugblik op de knalprestaties van “weergaloze prof” Kevin De Bruyne tegen Real Madrid

Real Madrid-Manchester City is vanavond dé topmatch van de kwartfinales in de Champions League. En in Spanje vrezen ze de komst van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel maakte eerder furore in Bernabéu. “Het is paniek.” Blinkt hij uit? En wat doet onze andere landgenoot Jérémy Doku? Volg de aanloop naar en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet in

Lees meer »

Hoe twee ratten uit een oud scheepswrak ons alles kunnen leren over de pest: “Ze ruiken zelfs nog naar de 14de eeuw”

Op een scheepswrak uit de 14de eeuw zijn twee intacte ratten aangetroffen, al die tijd bewaard in teer uit een omgevallen vat. Ze kunnen ons meer leren over het schip en zijn bemanning, maar vooral over de Zwarte Dood, hopen historici. Hoe dan? En waarom zijn twee dode ratten waardevoller dan het eten van de bemanning? “Hun staart beweegt zelfs

Lees meer »

Maitje (78) ziet haar café in Heuvelland weer onderlopen: “Al de derde keer, wat kan ik doen?”

Maria ‘Maitje’ Lalleman (78) werd tijdens het onweer van maandagavond geconfronteerd met een modderstroom in haar volkscafé en aanpalende woning in Heuvelland. “Al de derde keer sinds de rioleringswerken voor de deur.”
The post Maitje (78) ziet haar café in Heuvelland weer onderlopen: “Al de derde keer, wat kan ik doen?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge vrouw op de fiets aangereden door vrachtwagen in Heverlee

In Heverlee is een vrouw op de fiets aangereden door een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde donderdagochtend. De vrouw van 21 stak de Koning Boudewijnlaan over naar de Tervuursevest toen ze werd aangereden door een vrachtwagen. De vrouw raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk gaat het om een dode hoek-ongeval.

Lees meer »

Wereldcinema van MOOOV Filmfestival strijkt neer in Zuid-West-Vlaanderen: “Films verbinden mensen”

Overal in de wereld worden films gemaakt, maar slechts een klein deel vindt de weg naar de Belgische cinema. MOOOV selecteerde een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld die artistieke kwaliteit combineren met relevante inhoud. “Dankzij het filmfestival krijg je een beter beeld van de wereld”, zegt bezieler Johan Vandenberghe. MOOOV strijkt van 18 april tot

Lees meer »