Nick Bril stopt bij Antwerps restaurant August: “Eer om deel uit te maken van unieke reis”

Topchef Nick Bril stopt na vijf jaar als culinair verantwoordelijke bij August, het restaurant van het gelijknamige designhotel in Antwerpen. Dat laat hij zelf weten op sociale media. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het hotel onder leiding van het getalenteerde team alleen maar sterker zal worden en nieuwe hoogten zal bereiken”, aldus Bril.

 

Meer krantenkoppen in België

Hermeandering Plaatsebeek zorgt voor onenigheid op Harelbeekse gemeenteraad

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 15 april was een van de punten de goedkeuring van het bestek, de raming en de gunningswijze van de omgevingswerken aan het vrijetijdspatrimonium in Bavikhove en de hermeandering van de Plaatsebeek. Na een tussenkomst van André Vanassche (Open VLD+) onthielden de drie oppositiepartijen zich bij de stemming.
The post Hermeandering Plaatsebeek zorgt voor onenigheid op

Lees meer »

ANALYSE. Waarom is onderzoek naar Russische omkoping in Europees Parlement nodig? “Meest geschifte boodschappen over oorlog doen ook de ronde bij Vlaams Belang en AfD”

Het federaal parket gaat Russische propaganda in het Europees Parlement onderzoeken. Pro-Russische spionagenetwerken hebben EU-parlementsleden benaderd en zelfs betaald om Russische propaganda te verspreiden in Europa. Professor Russische en Oost-Europese politiek Ria Laenen (KU Leuven) en professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent) peilen hoe ver die Russische infiltratie reikt en of we er krachtdadig tegen kunnen optreden. “Sluit je vandaag

Lees meer »

WHO bezorgd over overdracht van vogelgriep van dier op mens

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag haar “grote bezorgdheid” geuit over de toenemende overdracht van het vogelgriepvirus naar nieuwe diersoorten, waaronder de mens. “Dat blijft een enorme zorg”, zei Jeremy Farrar, wetenschapper bij het VN-gezondheidsagentschap, tijdens een persbriefing in Genève.

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 60% van de Vlamingen vindt dat bedrijfswagens afgeschaft mogen worden (maar in de politiek wil alleen Groen dat)

Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil – of de durf – om dat

Lees meer »

PS’er die omstreden bezoek van imam aan parlement organiseerde, eist 2 miljard euro schadevergoeding: “Mijn leven staat op zijn kop”

Twee miljard euro: dat is het duizelingwekkende bedrag dat de Brusselse PS-verkozene Mohammad Nasir van de Brusselse gemeenteraad eist als schadevergoeding. Nasir beweert namelijk zware morele schade te hebben geleden door de controverse die ontstond toen een imam tijdens een bezoek aan het Brussels Parlement Koranverzen begon te prediken.

Lees meer »