Nick Beernaert richt nieuwe coverband U-Nick op: “Uniek muzikaal avontuur”

Nick Beernaert is geen onbekende als het op muziek maken aankomt. Hij is niet alleen de frontman van tributeband U2be, maar hij staat ook solo op het podium. Op zaterdag 18 november gaat de eerste show van zijn nieuwe coverband U-Nick in première in het Entrepot in Brugge en daarna hopen ze elk podium in Vlaanderen te veroveren.

“Ik kruip nu en dan in de huid van Bono van U2 tijdens de concerten met U2be, maar ik wou ook heel graag iets doen buiten de tributewereld en mezelf zijn in plaats van een rol te moeten spelen”, aldus Nick Beernaert (51), die samen met zijn vrouw Sofie Boterman en kinderen aan de P.D. Vanhautestraat in Edewalle woont. “Ik heb het als muzikant nodig om soms eens iets compleet anders te kunnen doen. Ik kwam in contact met enkele nieuwe muzikanten die me gelukkig konden depanneren toen enkele vaste muzikanten plots hun kat stuurden. Ik was onder de indruk van die nieuwe musici, want ze waren vooral technisch heel erg sterk. Zo is U-Nick ontstaan, niet alleen een woordspeling met mijn naam, maar het hele concept is ook uniek, want met mijn zeskoppige coverband wil ik van elke gelegenheid een feest maken We brengen voor elk wat wils en we passen op ieder event.”

Gedreven muzikanten

“De band speelt een stomende set van anderhalf uur die bestaat uit unieke en onvoorspelbare Engelstalige covers. Er is pop, rock en funk en we brengen nummers van zowel Eric Clapton, Tom Jones als Harry Styles. Ook mijn bandleden zijn uniek: zo heb je Stefaan Delrue op bas en Peter Theuwen en Jurgen Demeyere spelen gitaar. Jean-Marie Huys neemt de toetsen voor zijn rekening en Andy Latruwe neemt plaats achter de drums. Al mijn muzikanten spelen ook nog in andere bands, waar ze hoge toppen scheren: de gitaristen spelen in The Heartsclub Band, een Beatles tributeband, de drummer en de keyboardplayer spelen bij de bekende groep Dust”, aldus Nick Beernaert.

“De muzikanten brachten heel wat nummers aan die nu in de playlist zitten en tijdens onze laatste repetities hebben we nog een nummer toegevoegd dat ons eigenlijk te moeilijk leek, maar het is ons toch gelukt om er onze versie van te maken. Het is lang geleden dat ik zo’n gedreven muzikanten achter me staan had. Dit nieuwe project had ik echt nodig, want covers spelen geeft je heel wat vrijheid. We brengen elk nummer op onze eigen manier. Willen we twee keer een solo spelen in een bepaald nummer, dan doen we dat gewoon. Onze U2-nummers spelen we altijd heel getrouw na, want dat is wat het publiek wil horen bij een tributeband. Covers geven ons veel meer de mogelijkheid om te freewheelen.”

Stijlvolle band

“Op zaterdag 18 november stellen we U-Nick voor aan het grote publiek in het Entrepot in Brugge. Ik ben lang op zoek gegaan naar een zaal die zich ertoe leende en die betaalbaar was. Heel wat mensen die meewerken aan U-Nick komen uit de regio Brugge, dus de beslissing was snel genomen. Het moest ook 18 november zijn, want er staat tijdens onze première een serieuze surprise-act gepland. Meer kan ik er vanzelfsprekend niet over zeggen”, lacht Nick.

“Met onze coverband willen we van elke gelegenheid een feest maken”

“Het is de bedoeling dat we met U-Nick overal gaan optreden. Ik mocht met U2be al optreden op de Gentse Feesten, dus tegen zomerfestivals zeg ik geen neen. Maar ook markten, braderieën of bedrijfsfeesten willen we muzikaal onveilig gaan maken. Ik wil wel nog even benadrukken dat we geen partyband zijn. We zetten dus geen hoedjes op en trekken geen kleurrijke, gekke pakjes aan. We spelen onze set op een stijlvolle manier, zonder daarom aan leute op het podium in te boeten. Het begin van U-Nick is zeker niet het einde van U2be, de combinatie van de twee is zeker mogelijk. Ook mijn solowerk gaat nog voort, want in december breng ik een nieuwe Nederlandstalige single uit. Ik heb heel veel te danken aan mijn vrouw Sofie, want mocht ik haar niet hebben, het zou me allemaal niet gelukt zijn om te doen wat ik nu zo graag doe. Ons allereerste concert in het Entrepot in Brugge start op 18 november om 19 uur. Er is eerst een voorprogramma van Strings & voices, een akoestische coverband. Tickets kosten 12 euro en die kan je verkrijgen via mijn website www.u-nick.be. De avond zelf betaal je 15 euro”, besluit Nick.

The post Nick Beernaert richt nieuwe coverband U-Nick op: “Uniek muzikaal avontuur” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum

Simone Ginneberge (82) en Alex Dhaenens (83) straalden toen zij zaterdagvoormiddag samen met hun familie ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegems gemeentehuis werden ontvangen.
The post Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

KLJ Weredra viert 90ste verjaardag: “We staan voor een toffe groep hechte vrienden”

Jeugdbeweging KLJ Weredra vierde onlangs haar 90ste verjaardag. De verjaardag werd gevierd met een receptie voor iedereen die ooit lid is geweest van KLJ Weredra. Er waren 210 mensen aanwezig, waaronder als oudste persoon Urbain Gheeraert (84) en als jongste Jules Feys (15).
The post KLJ Weredra viert 90ste verjaardag: “We staan voor een toffe groep hechte vrienden” appeared

Lees meer »

2 Russen gearresteerd in Duitsland, mogelijke link met 7 terreurverdachten in ons land

Het federaal parket heeft bij 14 huiszoekingen over het land 7 personen opgepakt. Volgens onze informatie zouden de verdachten wellicht uit het Tsjetsjeense milieu komen. Ze worden er onder meer van verdacht een terroristische aanslag te hebben voorbereid. In Duitsland zijn 2 Russen opgepakt, mogelijk gelinkt aan het terreuronderzoek in ons land. Ook in Frankrijk en Oostenrijk zouden er acties

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Zon en muziek zorgen voor recordopkomst op festival De Waterbek in Ardooie

Met 3.500 tickets in voorverkoop en nog wat zomerse last minute bezoekers is het Ardooise festival De Waterbek geen kleintje meer. Vroege festivalgangers zochten reeds een uur voor aanvang hun weg in Ardooie. Voor een aantal onder hen de ideale gelegenheid om kennis te maken met zomerbar Bardos. Daar zorgden Luigi en Co twee uur lang voor een evenement waarbij

Lees meer »