Honderdtal reizigers geëvacueerd na persoonsongeval in Duffel

Een 100-tal reizigers moesten geëvacueerd worden uit de trein na een persoonsongeval in Duffel. Daardoor was het treinverkeer tussen Mechelen en Kontich-Lint tijdelijk verstoord. "De evacuatie verliep vlot", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. 

Meer krantenkoppen in België

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

“Je moet het zien als een soort natuurlijk vaccin”: onderzoek bewijst dat zeelucht is goed voor ons immuunsysteem

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) uit Oostende hebben samen met de Universiteit van Gent en Antwerpen voor het eerst aangetoond dat zeelucht het immuunsysteem van mensen versterkt. “Zeelucht is geen medicijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder snel ziek wordt”, aldus Maarten De Rijcke van het VLIZ.
The post “Je moet

Lees meer »

Nu Biden wapenleveringen stopt: heeft Israël nog wapens genoeg om oorlog te winnen? “Maar één ding staat Netanyahu in de weg”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet

Voor verschillende Ieperse verenigingen is de 46ste Kattenstoet op zondag 12 mei een hoogtepunt. Ook bij Dansstudjoke is de driejaarlijkse stoet een traditie. Moeder Joke Quaghebeur en dochter Fauve Deponthière runnen deze dansschool, die bijna 40 jaar geleden werd opgericht door Joke.
The post Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet appeared first on

Lees meer »

Autisme houdt Liesbeth (24) niet tegen om concerten te geven voor goede doelen: “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”

Voor Liesbeth Veranneman (24) is het leven tot nu toe niet over rozen gegaan. Autisme, verlatingsangst, een eetstoornis en psychische kwetsbaarheid maken het haar elke dag moeilijk. Gelukkig is er muziek. “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”, zegt ze. “Plus: ik probeer al zingend goede doelen te steunen, heel concreet ESpoir uit Kortrijk en HabitASS uit Ichtegem.

Lees meer »